ARSIĆ: “VRATIĆEMO VOŽDOVAC NA MESTO KOJE ZASLUŽUJE!”

15/05/2019VESTI

Lazar Arsić došao je ove zime kao jedno od najzvučnijih pojačanja prelaznog roka i pokazao je da je vrsni igač, a to pokazuju i golovi i akcije u kojima je Arsić učestvovao, a koje su završavale pogotcima.

U prolećnom delu prvenstva Arsić je postigao tri pogotka uz isti broj asistencija, što ga svrstava na deobu drugog mesta strelaca ekipe zajedno sa Sikimićem i Lukovićem. Sjajan učinak za igrača sredine terena, a toga je i on svestan.

– Zadovoljan sam svojim igrama ovog proleća, iako smatram da bih mogao i trebao da budem na višem nivou, kao i ceo tim. Završićemo sezonu u donjem delu tabele, što nikako ne priliči klubu kakav je Voždovac. Počeli smo sjajno, ali su utakmice na strani bile problem, dok na svom terenu nemamo poraz u 2019. godini i to sigurno govori da ekipa ima kvalitet, samo treba da to pokaže i na utakmicama koje se igraju u gostima. 

Kada je reč o sledećoj sezoni, Arsić nema dilemu  – Voždovac ima tim za velika dela.

– Sledeće sezone moramo pucati na sam vrh tabele, to je ono što renome kluba zaslužuje. Evropske ambicije kluba su realne po svim osnovama, i na nama je da na terenu to i dokažemo.

Kao neko ko je imao prilike da igra u nekoliko klubova, kako domaćih, tako i inostranih, Arsić govori i o uslovima koje Voždovac pruža igračima.

– Voždovac je sigurno jedan od najorganizovanijih klubova u kojem sam imao prilike da igram. Saigrači su sjajni ljudi pre svega, a zatim i fudbaleri. Tim je fenomenalan spoj iskusnih profesionalaca i mladih igrača koji mogu da mnogo nauče od iskusnijih kolega. Na “Krovu” imamo sve uslove koji su nam potrebni i infrastruktura koju klub poseduje je zaista jedinstvena.

U poslednje dve utakmice koje je Voždovac igrao na svom stadionu, protiv Mačve i Bačke, Arsić je bio strelac golova koji su doneli ekipi opstanak u ligi.

– Srećan sam zbog važnih golova i nadam se da je ovo poslednji put da se ime Voždovca spominje uz “opstanak u ligi”. Spremićemo se za najviše domete u sledećoj sezoni u to nema sumnje. U nedelju nas očekuje utakmica protiv Spartaka kojom stavljamo tačku na ovu sezonu, i bilo bi lepo da i tamo postignem pogodak.

Fudbaleri Voždovca igraju protiv Spartaka u Subotici u nedelju od 19 časova. 

Ostavite komentar