Александар Линта верује у Змајеве

11/10/2021ВЕСТИ

Упркос значајном успеху направљеном прошле сезоне у крагујевачком Радничком са својим тимом људи, господин Александар Линта се у Вождовац вратио без велике помпе, скромно и са великом жељом да резултат говори уместо њега.

Такав приступ довео га је у ситуацију да је већ после своје друге утакмице остварио резултат о ком се и даље прича. На гостовању у Суботици остварио је убедљиву победу (4:0) против екипе Спартака која је уједно и рекордна када причамо о постигнутим головима ван Крова у елитном такмичењу.

После утакмице у Суботици, док су утисци још увек били свежи, поразговарали смо о томе да ли је овако убедљив Вождовац нешто што можемо очекивати у наставку сезоне.

”Искрено се надам да и у следећим утакмицама можемо да представимо можда не овако убедљив Вождовац, а можда и убедљивији, али да то изгледа овако како је изгледало на утакмици против Спартака”, започиње шеф струке Змајева.

”Наравно, има ту много ствари на којима је потребно радити, све ово је један роцес. Успех никада није коначан, морамо да задржимо ову добру енергију јер нам она помаже како офанзивно, тако и дефанзивно”, обазрив је господин Линта.

Задовољство је било евидентно, али је све заслуге приписао како играчима, тако и свом стручном штабу на приказаној игри.

Тренутно смо на половини друге репрезентативне паузе у сезони која је омогућила новом стручном штабу више времена него што су имали по доласку за рад са екипом.

”Наш тренажни микро-циклус тако је замшљен и конципран да играчи свежину задрже на утакмици. Кроз неко искуство које имам од раније, мислим да смо успели да наместимо да играчи изгледају тако како су изгледали у Суботици.”

Током претходних месец дана на Крову је виђена другачија атмосфера и неки специфичан однос који долази из великог међусобног поштовања тренера и играча. У чему је тајна такве конекције између Александра Линте и његових играча?

”Мој однос према њима највише је базиран на искуству које ја носим као некадашњи играч. За мене, они су сви прво људи, па тек онда фудбалери. Био сам у њиховој позицији, бавити се фудбалом није лак посао. Њихов живот је пун успона и падова. Свако од њих има своје жеље и амбиције и то није ни мало лако остварити. Мој тим и ја смо ту да им пружимо подршку и да им помогнемо да потенцијал који ми видимо да имају, покажу и на терену.”

 

Оставите коментар