Aleksandar Linta preuzeo Zmajeve

23/09/2021VESTI

Fudbalski klub Voždovac ima novog trenera, gospodin Aleksandar Linta predvodiće Zmajeve u nastavku sezone.

Stručni štab 45-godišnjeg trenera čini će asistenti Branislav Bajić i Nemanja Kaćanski, kondicioni trener Duško Korać dok je na poziciji trenera golmana ostao Predrag Miljković.

Ugovor sa novim šefom struke i njegovim saradnicima potpisan je na dve godine, a generalni direktor kluba im je posle zvaničnog potpisivanja poželeo dobrodošlicu.

Linta, kao i nekoliko članova njegovog stručnog štaba već su, u različitim ulogama, bili deo Voždovca i znaju kako ovaj klub funkcioniše, što verujem da je ključno za brzu adaptaciju. Budući da smo, tradicionalno, jedna od najmlađih ekipa u domaćem prvenstvu, važno nam je bilo da novi stručni štab ima iskustva u radu sa mladim igračima kako bismo nastavili da razvijamo talente. Ne sumnjam da smo doneli pravu odluku, želim im mnogo sreće i dobrih rezultata”, poručio je gospodin Miloš Mirković.

Aleksandar Linta je u prethodnoj sezoni napravio veliki uspeh kada je sa kragujevačkim Radničkim obezbedio plasman u Super ligu, a ovo mu nije prvi angažman na Krovu.

Voždovac je trenutno najbolja fudbalska sredina u Srbiji, nije fraza kada se to kaže, kako za igrače tako i za trenere. Po prirodi sam optimista, u životu i u fudbalu, te očekujem samo pozitivne stvari. Moja ideja jeste napadački fudbal, volim da je lopta u našim nogama i sada je na nama da to implementiramo. Zadovoljan sam igračkim kadrom i atmosferom na prvom treningu, nema sumnje da zajedno možemo da beležimo dobre rezultate”, istakao je gospodin Linta i potom se osvrnuo na svoj stručni štab:

Dugo se poznajemo i bitno mi je da su moji saradnici pre svega dobri ljudi, a potom i dobri stručnjaci. Ne sumnjam da će zajedno sa mnom uspeti igračima da prenesu naše principe i ideje koje želimo da sprovedemo i vidimo na terenu”, zaključio je novi trener Voždovca po završetku prvog treninga sa ekipom.

 

Zmajeve pod novim rukovodstvom sa klupe već u ponedeljak očekuje prvi izazov, utakmica 11. kola nacionalnog prvenstva protiv Mladosti iz Lučana na domaćem terenu.

Ostavite komentar