Журнал: Вождовац је клуб који полако сања и о Европи

ФОТО: В. Марковић. Уз хрпу неизвесности, начета је пакленом серијом од шест мечева без бода. У сјајном расположењу, окончана великим дизањем, те јучерашњом закуском, комфорним дружењем, а на тренутке и спонтаном песмом на крову. Заиста турбулентна, била је минула полусезона у Вождовцу.

– Да ће јесен донети велике борбе, најавио је одлазак 21 играча из минуле сезоне, а како је нови тим формиран тек у шестом колу, придруживањем Одите, старт је био слаб. Два пута сам, зато, стављао свој мандат на располагање, на шта су челници Вождовца одговорили апсолутним поверењем. Захвалан сам им због тога – осрнуо се Зоран Милинковић, шеф струке на неугодне тренутке.

– У истом периоду, стигла ми је и понуда из иностранства (грчког Ники Волоса), коју сам одбио. Нисам желео да напустим екипу. Заједнички, борили смо се са проблемима, решавали питања у ходу, па почели и да нижемо бодове… До краја године, такмичење смо завршили на деоби 10. места, а уласком у полуфинале Купа Србије исписали и нове странице у историји клуба!

За пуњење батерија, играчи неће имати ни месец дана – прозивка је заказана за 9. јануар, у 11 часова. Да управа, са друге стране, неће имати апсолутног предаха, истакао је Горан Гркинић, технички директор:

– Поједини играчи ће отића, некима ћемо се захвалити, а насупрот томе, биће и појачања. Са неколико фудбалера смо већ у преговорима, али ће кораци тек уследити. Најважније је да костур неће бити поремећен, па не сумњамо да ће опстанак бити достижан циљ, а приоритет нам је и куп. Вождовац је клуб који полако сања и о Европи.

Изворни чланак: http://zurnal.rs/fudbal/jelen-super-liga/10855/grkinic-vozdovac-je-klub-koji-polako-sanja-i-o-evropi

Оставите коментар