Žurnal: Voždovac je klub koji polako sanja i o Evropi

FOTO: V. Marković. Uz hrpu neizvesnosti, načeta je paklenom serijom od šest mečeva bez boda. U sjajnom raspoloženju, okončana velikim dizanjem, te jučerašnjom zakuskom, komfornim druženjem, a na trenutke i spontanom pesmom na krovu. Zaista turbulentna, bila je minula polusezona u Voždovcu.

– Da će jesen doneti velike borbe, najavio je odlazak 21 igrača iz minule sezone, a kako je novi tim formiran tek u šestom kolu, pridruživanjem Odite, start je bio slab. Dva puta sam, zato, stavljao svoj mandat na raspolaganje, na šta su čelnici Voždovca odgovorili apsolutnim poverenjem. Zahvalan sam im zbog toga – osrnuo se Zoran Milinković, šef struke na neugodne trenutke.

– U istom periodu, stigla mi je i ponuda iz inostranstva (grčkog Niki Volosa), koju sam odbio. Nisam želeo da napustim ekipu. Zajednički, borili smo se sa problemima, rešavali pitanja u hodu, pa počeli i da nižemo bodove… Do kraja godine, takmičenje smo završili na deobi 10. mesta, a ulaskom u polufinale Kupa Srbije ispisali i nove stranice u istoriji kluba!

Za punjenje baterija, igrači neće imati ni mesec dana – prozivka je zakazana za 9. januar, u 11 časova. Da uprava, sa druge strane, neće imati apsolutnog predaha, istakao je Goran Grkinić, tehnički direktor:

– Pojedini igrači će otića, nekima ćemo se zahvaliti, a nasuprot tome, biće i pojačanja. Sa nekoliko fudbalera smo već u pregovorima, ali će koraci tek uslediti. Najvažnije je da kostur neće biti poremećen, pa ne sumnjamo da će opstanak biti dostižan cilj, a prioritet nam je i kup. Voždovac je klub koji polako sanja i o Evropi.

Izvorni članak: http://zurnal.rs/fudbal/jelen-super-liga/10855/grkinic-vozdovac-je-klub-koji-polako-sanja-i-o-evropi

Ostavite komentar