Žurnal u poseti Nenadu Lalatoviću

Koliko je bio naivan, toliko je dečački san Nenada Lalatovića preskočio kapiju jave i bojom ljubavi ispisao stranice bogate fudbalske istorije.

Od Zvezdine škole i kapitenske trake, preko internacionalne karijere u Ukrajini i Nemačkoj, pa sve do aktuelnog statusa trenera Voždovca – potera za bubamarom nije prestala da krči slatki put kojem se ne nadzire kraj.

– Kao dečak, non-stop „visio” sam napolju jureći loptu, u dvorištu škole Braća Baruh i u ovom parkiću, gde se sad slikamo. Tu sam nekada besomučno trčao krugove… – laganim korakom, Lalatović je prolazio kraj dobro poznatog igrališta. –Moguće je da danas ne bih ni bio ovde da sa osam godina nisam otišao do Sutomora, gde sam na turniru poneo titulu igrača utakmice. Nastavnik fizičkog je tada predložio mom ocu da se upišem u školu fudbala, pa smo otišli pravo u Zvezdu.

Upućeni ste u dešavanja u Zvezdi više nego u ostalim klubovima?

– Pratim svaki korak kluba za koji navijam i nadam se da mu do kraja prvenstva neće nedostajati bodovi koje smo mu odneli. Sa dva do tri igrača na pravim pozicijama, crveno-beli bi mogli da se preporode, pa da posle velikog proleća podignu i pehar. Uprava i navijači su već sjajni.

Razlozi neuspeha?

– Dovoljno je da se setim ko je igrao u Zvezdi u moje vreme: Vidić, Stanković, Janković, Lazetić, Mrđa, Luković, Basta… Sve je krenulo nizbrdo odlaskom Džajića, odnosno dolaskom ljudi koji su hteli da prave veliku Zvezdu.

photo-Milan-Rasic-1902

Ranije je Lalatović rekao, a sada i ponovio – o Zvezdi mašta i danas!

– Na Marakani sam podigao tri titule i dva kupa, a sanjam da to učinim i kao trener. Možda jednog dana, a do tada… Prezadovoljan sam u Voždovcu. Pristalice Zmajeva spadaju u red najboljih navijača.

Izvorni članak: http://www.zurnal.rs/2013/10/23/zurnal-u-poseti-nenadu-lalatovic-nizbrdica-posle-dzajica/index.html

Ostavite komentar