Žurnal: Perić – Babović igrao za džabe

Kao da gviri u bližu budućnost, postavljao se na terenu. Kao poprskane magičnim prahom, letele su lopte kojima je upošljavao strelce. Kao dan, bilo je jasno… Stefan Babović, prva zvezda minule sezone Voždovca!

U tom smeru, do juče se moglo samo pretpostavljati koliko je uprava Zmajeva odrešila kesu, stavila ispred najbolje ocenjenog igrača Super lige. Pogoditi? To je već bilo mnogo teže.

– Stefan nije uzeo ni dinar, već igrao za džabe – uverava Zoran Perić, sportski direktor sedmoplasiranog superligaša. – Nije dobijao platu, nije hteo ni premije! Rekao je na početku sezone da samo želi da bude u Beogradu i igra fudbal. Jedinstven gest, nema šta.

Činjenica da je Voždovac tokom jesen predvodio Nenad Lalatović, aktuelni trener kruševačkog Napretka i Babovićev zet, nesumnjivo je uticala na odluku nekadašnjeg predvodnika Partizana da se pridruži četi na Dušanovcu.

– Odnos bivših kapitena večitih jeste odigrao ogromnu ulogu, ali je velika bila i Stefanova želja da s nama ostane i na proleće. Neverovatno je, bez obzira na sve, da nije završio ni u Zvezdi, ni u Partizanu. Ljutio se ko ili ne, tvrdim da je najbolji prednji vezni Super lige. Nažalost, male su šanse da sa nama i ostane. Srećni smo, zapravo, i što se tokom sezone nije pozvao na aneks o apsolutnoj slobodi u izboru sredine.

Verovatno će to učiniti sada, smatra Perić.

– Njemu, kao fudbaleru i sjajnom momku, želimo da ostvari snove. Pretpostavljam da će ih dosanjati u inostranstvu. Stefan je trenutno na odmoru u Španiji, po povratku u Beograd imaće lep razlog da nas obiđe. Njegov dres biće uramljen i okačen u klupskim prostorijama. Društvo će mu praviti dresovi Dejana Milovanovića i Miloša Mihajlova.

DEKI PRISTAO I PRE PONUDE

Finansijski detalji ugovora sa Babovićem određeni su u rekordnom roku, ali ne zaostaje ni dogovor koji su čelnici Voždovca prošle godine postigli sa nekadašnjim kapitenom Crvene zvezde.

– Dekija znam odavno, pa je sve išlo brzo. Iznenadio nas je, međutim, kada je rekao da će igrati za sumu koju smo mogli da izdvojimo. Učinio je to dok ponuda još nije ni bila na stolu – otkrio je Perić.

Izvorni članak: http://www.zurnal.rs/2014/06/09/peric-babovic-igrao-za-dzabe/index.html

Ostavite komentar