Žurnal: Napadač Voždovca sa porodicom preživeo triler u Velikom Polju

(FOTO: M. NikolovskiCentimetri su ga, ovih dana, delili od mnogo zlobnije sudbine.Satima mu je, u nedelju, telefonski broj bio zauzet. Teško je i sjajno bilo čuti mu glas… Rade Veljović, napadač Voždovca, odbranio je život u porodičnom trileru u Velikom Polju!

– Ovde sam sa porodicom, šestoro nas je, ali smo svi dobro… Voda se povlači, pa verujemo da je najgore prošlo – epilogom jeRade načeo strašnu priču, otvorenu jasnom odlukom. – Stan na četvrtom spratu zgrade u Obrenovcu, napustio sam čim sam video šta se sprema. Sa bratom sam krenuo sam do mojih, znali smo da je Veliko Polje na udaru.

A, u dobro poznatoj kući…

– Došli smo da pomognemo koliko možemo, ali se sve dešavalo jako brzo. Voda nas je zatekla, u kuće je ušla u roku od 20 minuta. Upozorenje je bilo jasno, pa se celo selo ubrzo iselilo.

Ali…

– Baka i deka nisu mogli da napuste porodično imanje, tu smo ostali svi i popeli se na sprat. Do skora sam svakodnevno prelazio 30 kilometara, putovao do Voždovca na trening, a ovih dana nisam mogao ni 200 metara da mrdnem…

Vreme se usporilo.

– Nivo vode je rastao, pa nam nije ostajalo mnogo šta, osim užasnog osećaja. Bez struje i vode, odsečeni od sveta, nadali smo se da naša kuća neće biti jedna od onih u okolini, koje su nestajale u trenu… Radiš šta možeš, čekaš.

Prijatelji nudili helikopter

Fudbal nije bio ni na kraju pameti iskusnog špica. Ljudi iz fudbala, ipak, jesu.

– Osetio sam prijateljstvo… Dejan Milovanović, Babović, Božović, Jašić, Mihajlov, Vujadinović iz Šturma, čelnici i treneri Voždovca… Ne znam ko se nije javio da pomogne, mada je to bilo teško učiniti. Insistirali su da iznajme helikopter koji bi došao po nas, pa sam im teško objašnjavao da ni pod kojim uslovom neću napustiti Veliko Polje.

Izvorni članak: http://www.zurnal.rs/2014/05/19/napadac-vozdovca-sa-porodicom-preziveo-triler-u-velikom-polju/index.html

Ostavite komentar