Журнал: Нападач Вождовца са породицом преживео трилер у Великом Пољу

(ФОТО: М. НиколовскиЦентиметри су га, ових дана, делили од много злобније судбине.Сатима му је, у недељу, телефонски број био заузет. Тешко је и сјајно било чути му глас… Раде Вељовић, нападач Вождовца, одбранио је живот у породичном трилеру у Великом Пољу!

– Овде сам са породицом, шесторо нас је, али смо сви добро… Вода се повлачи, па верујемо да је најгоре прошло – епилогом јеРаде начео страшну причу, отворену јасном одлуком. – Стан на четвртом спрату зграде у Обреновцу, напустио сам чим сам видео шта се спрема. Са братом сам кренуо сам до мојих, знали смо да је Велико Поље на удару.

А, у добро познатој кући…

– Дошли смо да помогнемо колико можемо, али се све дешавало јако брзо. Вода нас је затекла, у куће је ушла у року од 20 минута. Упозорење је било јасно, па се цело село убрзо иселило.

Али…

– Бака и дека нису могли да напусте породично имање, ту смо остали сви и попели се на спрат. До скора сам свакодневно прелазио 30 километара, путовао до Вождовца на тренинг, а ових дана нисам могао ни 200 метара да мрднем…

Време се успорило.

– Ниво воде је растао, па нам није остајало много шта, осим ужасног осећаја. Без струје и воде, одсечени од света, надали смо се да наша кућа неће бити једна од оних у околини, које су нестајале у трену… Радиш шта можеш, чекаш.

Пријатељи нудили хеликоптер

Фудбал није био ни на крају памети искусног шпица. Људи из фудбала, ипак, јесу.

– Осетио сам пријатељство… Дејан Миловановић, Бабовић, Божовић, Јашић, Михајлов, Вујадиновић из Штурма, челници и тренери Вождовца… Не знам ко се није јавио да помогне, мада је то било тешко учинити. Инсистирали су да изнајме хеликоптер који би дошао по нас, па сам им тешко објашњавао да ни под којим условом нећу напустити Велико Поље.

Изворни чланак: http://www.zurnal.rs/2014/05/19/napadac-vozdovca-sa-porodicom-preziveo-triler-u-velikom-polju/index.html

Оставите коментар