Žurnal: Babović – Što da ne pobedimo sve?

(FOTO: V. Marković) Lucidna asistencija za Nikolu Karaklajića, jedinog strelca bitke sa Javor Matisom (1:0), samo je poslednji u nizu poteza koji između Stefana Babovića i epiteta najvrednijeg Zmaja drže stameni znak jednakosti.Sjajni vezista Voždovca, ipak, zasluge deli na ravne časti.
– Iako smo od 40. minuta imali igrača više, borba sa Ivanjičanima je, uz taktičko nadmudrivanje, bila teška. Nismo srljali, već strpljivo čekali šansu i na kraju je zasluženo i dočekali – priseća se Babović detalja iz 79. minuta i Karaklajićevog gola. – Osim što je sjajan dečko, Džoni je potvrdio i ogroman potencijal. Tvrdim da će biti ozbiljan igrač, ne samo u Voždovcu, već i srpskom i evropskom fudbalu.

Od činjenice da se odlučujuća akcija odvijala po desnoj strani, zanimljivije je to što ju je „držao” upravo nekadašnji kapiten Partizana.
– Ni jedna pozicija u sredini mi nije strana, a ovoga puta smo išli na to da igram sa takozvanom „kontra nogom”. Tu sam da sto odsto odgovorim na zahteve šefa.
Navijače devetoplasiranog superligaša posebno raduje činjenica da je, posle osvajanja boda na četiri jesenja meča, prolećni učinak u Zaplanjskoj za sada perfektan – pre Javora, srušen je OFK Beograd.

– Pobede su morale da dođu, u to smo svi bili uvereni. Sve vreme radimo naporno, imamo odličan stručni štab, a ekipa je iskusnija… Ne planiramo da stanemo! Svaku utakmicu, a posebno na krovu, igraćemo bez kalkulacija. Što i da ne pobedimo sve – zaključuje pitanjem Stefan Babović.

Izvorni članak: http://www.zurnal.rs/2014/03/13/babovic-sto-da-ne-pobedimo-sve/index.html

Ostavite komentar