„Змајеви“ трећепласирана екипа другог дела ЈСЛ

Након одиграних 14. кола другог дела Јелен Супер Лиге Србије ФК Вождовац заузима 3. место на изолованој табели „пролећа“ 2014. и 8. место на укупној табели после 29. одиграних кола.

Шансу да угрозе ту, изванредну трећу, позицију у 30. колу имају Јагодина (гостује у Крагујевцу Радничком 1923) и Војводина (дочекује новог шампиона Црвену звезду), али све то само у случају пораза Вождовца у Ужицу. Освајањем једног бода против Слободе, „Змајеви“ би осигурали то место на табели. Остаје жал што екипа овако добро није играла од почетка, јер би сада били учесници квалификација за УЕФА Лигу Европе, али када се узму у обзир све околности (каснији улазак и селектирање суперлигашке екипе „у ходу“) не може се бити незадовољан.

Овако успешним „пролећем“ (освојена 23 бода у 14 утакмица напрам 16 бодова из 15 утакмица првог дела) ФК Вождовац приближава се остваривању циља наведеног у мисији клуба (видети страницу: http://fkvozdovac.rs/fk-vozdovac-danas/), а то је да буде трећи клуб у Србији тзв. “Српска Брага”, јер су у другом делу од „Змајева“ успешнији били само „вечити ривали“ Црвена звезда (39 бодова) и Партизан (35 бодова), екипе које су их једине заиста надиграле овог пролећа.

prolece2014

Овим путем честитамо играчима, члановима стручног штаба и управе клуба на изваредним резултатима, без обзира на исход последњег, 30. кола ЈСЛ.

Оставите коментар