„Zmajevi“ trećeplasirana ekipa drugog dela JSL

26/05/2014Uncategorized, VESTI

Nakon odigranih 14. kola drugog dela Jelen Super Lige Srbije FK Voždovac zauzima 3. mesto na izolovanoj tabeli „proleća“ 2014. i 8. mesto na ukupnoj tabeli posle 29. odigranih kola.

Šansu da ugroze tu, izvanrednu treću, poziciju u 30. kolu imaju Jagodina (gostuje u Kragujevcu Radničkom 1923) i Vojvodina (dočekuje novog šampiona Crvenu zvezdu), ali sve to samo u slučaju poraza Voždovca u Užicu. Osvajanjem jednog boda protiv Slobode, „Zmajevi“ bi osigurali to mesto na tabeli. Ostaje žal što ekipa ovako dobro nije igrala od početka, jer bi sada bili učesnici kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope, ali kada se uzmu u obzir sve okolnosti (kasniji ulazak i selektiranje superligaške ekipe „u hodu“) ne može se biti nezadovoljan.

Ovako uspešnim „prolećem“ (osvojena 23 boda u 14 utakmica napram 16 bodova iz 15 utakmica prvog dela) FK Voždovac približava se ostvarivanju cilja navedenog u misiji kluba (videti stranicu: http://fkvozdovac.rs/fk-vozdovac-danas/), a to je da bude treći klub u Srbiji tzv. “Srpska Braga”, jer su u drugom delu od „Zmajeva“ uspešniji bili samo „večiti rivali“ Crvena zvezda (39 bodova) i Partizan (35 bodova), ekipe koje su ih jedine zaista nadigrale ovog proleća.

prolece2014

Ovim putem čestitamo igračima, članovima stručnog štaba i uprave kluba na izvarednim rezultatima, bez obzira na ishod poslednjeg, 30. kola JSL.

Ostavite komentar