Završen kamp Nacionalnog tima Italije

Salvatore Toto Skilaći bio je jedan od stručnjaka koji su prethodnih dana boravili u Beogradu na fudbalskom kampu „Nacionalni tim Italije“ i prenosio je svoje znanje dečacima i devojčicama iz Srbije. Dečiji fudbalski kamp Nacionalnog tima Italije, organizovan uz podršku Banke Inteza i FK Voždovac, održan je po prvi put u Srbiji od 06. do 10. jula 2015. godine. Više od stotinu dece uzrasta od 7 do 14 godina imalo je priliku da kroz tehničke i motoričke obuke savlada tajne fudbala u radu sa šest istaknutih italijanskih stručnjaka predvođenih najboljim strelcem Svetskog prvenstva 1990. godine Salvatoreom Totom Skilaćijem. Na kampu su učestvovali i fudbaleri omladinske škole FK Voždovac, kao  i četiri trenera koji rade u omladinskoj školi FK Voždovac.

slika 1

Najuspešniji polaznici kampa pozvani su da sa svojim porodicama prisustvuju danu Nacionalnog kampa Italije, trodnevnom događaju koji će se održati u Firenci na terenima akademije “Koverćano”. Između ostalog, odabrani igrači moći će da uživaju u treninzima, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, kao i utakmici Serije A.

kokot

Đorđe Kokot

Među najuspešnijima fudbalerima kampa po proceni italijanskih stručnjaka našla su se i dvojica mladih fudbalera FK Voždovac iz generacije 2002. Naime, nagradu najboljeg igrača u uzrastu 13 godina dobio je naš fudbaler Marko Kajtez. Takođe, jedan od troje najtalentovanijih koji će zahvaljujući tom priznanju otići u Firencu na tri dana, upravo je golman naše selekcije mlađih pionira Đorđe Kokot. Diplome i lopte sa potpisima fudbalerima uručio je lično Toto Skilaći.

kajtez

Marko Kajtez

Ostavite komentar