Вечерње Новости: Први човек Вождовца – Са Војводином на Душановцу!

Први човек Вождовца Марко Здравковић признаје да се потајно надао да би, после неуспеха претходне сезоне у Првој лиги Србије и трећег места, могло нешто овако да се догоди.

– Свесни смо да живимо у Србији и да су код нас и овакви сценарији могући, инсистирали смо да шампионат завршимо на трећем емсту баш из разлога да бисмо имали шансу да по пласману неког заменимо. Свакодневно смо сведоци банкрота великих фирми и клубова. Нама је много жао што је Хајдук задесила оваква судбина, али исто тако верујем да ћемо их ми достојно заменити и потврдити да је ИО ФСС имао право кад је нас изабрао – на почетку разговора посебно је истакао Здравковић.

КАРАБУРМА
ПОСЛЕДЊИ меч у Суперлиги 30. маја 2007. године, Вождовац је одиграо на Карабурми против ОФК Београда, где ће у суботу, 10. августа, и отворити сезону.
– Судбински смо, изгледа, везани за Карабурму, волео бих да се историја понови и да победимо 3:2, као тада, али да не испаднемо из Лиге. То никако не долази у обзир и даћемо двеста одсто да обезбедимо опстанак – каже Марко.
Нови стадион, прави чардак на врху тржног центра, још нема употребну дозволу и није званично отворен, али челник клуба уверева да проблем не постоји већ се само чека процедура.

– Војводину ћемо у другом колу шампионата 17. августа дочекати на нашем стадиону, и то под рефлекторима, ако тако одлучи Комесар за такмичење Јелен Суперлиге. Разне дезинформације су кружиле око нашег дома ових дана, а истина је само једна. Ми смо добили све могуће дозволе, употпунили документацију, добили позитивно решење, платили све намете и сада једноставно чекамо да нам Министарство за грађевину и урбанизам достави решење. То је процедура од 15 до 20 дана и ја сам добио уверавања да ћемо га добити на време да бисмо играли код куће.

Клуб је финансијски стабилан, потврђује први човек, а и организационо је испунио све захтеве.

– Председник је Јован Николић, спортски директор је Зоран Перић, а Момир Вељковић ће од сада активно обављати функцију генералног секретара. Са тог финансијско-организационог аспекта немамо ниједан проблем.

КОМИСИЈА ФСС У КОНТРОЛИ
СТАДИОН није потпуно завршен и то се не крије.
– Радиће се на њему још неколико година, поготово на прилазима, али ако смо добили дозволу од противпожарне комисије и употребну дозволу, нема разлога за бригу. Јуче је стадион обишла и Комисија за лиценцирање ФСС и даће сутра своје мишљење – открио је Здравковић.
Тренер Ненад Лалатовић ће, по свему судећи, имати највише посла јер је постојећи тим стваран за Прву лигу Србије, која стартује 17. августа.

– Иако није нека драстична разлика у квалитету двеју лига, свесни смо да су нам потребна појачања. Сигурно пет-шест квалитетнијих и искуснијих играча, али о томе брину Лалатовић и Перић. Искрено, верујем да нећемо имати проблема да се квалитетно појачамо јер се играчи лакше одлучују да дођу у редове суперлигаша него друголигаша. Прелазни рок траје до 31. августа, што нам у овом моменту одговара.

У редовима “змајева” све пуца од амбиција, али оне су увек реалне.

– Нисмо у ситуацији да се размећемо изјавама и јасно кажем да је приоритет ове сезоне опстанак у елити. Не плашимо се изазова, напротив, радујемо се томе, па маштали смо годину дана о томе, улагали. Али, савршено смо са обе ноге на земљи, свесни да смо новајлије и да нам мањка искуства. Играћемо, зато, пуним срцем, храбро и без калкулација на опстанак, а сигурно нећемо пропустити да искористимо сваку шансу ако нам се буде указала – опрезан је Здравковић.

Док у Чачку, Горњем Милановцу и Борчи још видају ране због одлуке ИО ФСС, на Душановцу се ради пуном паром јер желе да све буде спремно за повратак у елиту после шест година.

 

Прочитајте чланак у оригиналу: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:447281-Prvi-covek-Vozdovca-Sa-Vojvodinom-na-Dusanovcu

Оставите коментар