Večernje Novosti: Prvi čovek Voždovca – Sa Vojvodinom na Dušanovcu!

Prvi čovek Voždovca Marko Zdravković priznaje da se potajno nadao da bi, posle neuspeha prethodne sezone u Prvoj ligi Srbije i trećeg mesta, moglo nešto ovako da se dogodi.

– Svesni smo da živimo u Srbiji i da su kod nas i ovakvi scenariji mogući, insistirali smo da šampionat završimo na trećem emstu baš iz razloga da bismo imali šansu da po plasmanu nekog zamenimo. Svakodnevno smo svedoci bankrota velikih firmi i klubova. Nama je mnogo žao što je Hajduk zadesila ovakva sudbina, ali isto tako verujem da ćemo ih mi dostojno zameniti i potvrditi da je IO FSS imao pravo kad je nas izabrao – na početku razgovora posebno je istakao Zdravković.

KARABURMA
POSLEDNjI meč u Superligi 30. maja 2007. godine, Voždovac je odigrao na Karaburmi protiv OFK Beograda, gde će u subotu, 10. avgusta, i otvoriti sezonu.
– Sudbinski smo, izgleda, vezani za Karaburmu, voleo bih da se istorija ponovi i da pobedimo 3:2, kao tada, ali da ne ispadnemo iz Lige. To nikako ne dolazi u obzir i daćemo dvesta odsto da obezbedimo opstanak – kaže Marko.
Novi stadion, pravi čardak na vrhu tržnog centra, još nema upotrebnu dozvolu i nije zvanično otvoren, ali čelnik kluba uvereva da problem ne postoji već se samo čeka procedura.

– Vojvodinu ćemo u drugom kolu šampionata 17. avgusta dočekati na našem stadionu, i to pod reflektorima, ako tako odluči Komesar za takmičenje Jelen Superlige. Razne dezinformacije su kružile oko našeg doma ovih dana, a istina je samo jedna. Mi smo dobili sve moguće dozvole, upotpunili dokumentaciju, dobili pozitivno rešenje, platili sve namete i sada jednostavno čekamo da nam Ministarstvo za građevinu i urbanizam dostavi rešenje. To je procedura od 15 do 20 dana i ja sam dobio uveravanja da ćemo ga dobiti na vreme da bismo igrali kod kuće.

Klub je finansijski stabilan, potvrđuje prvi čovek, a i organizaciono je ispunio sve zahteve.

– Predsednik je Jovan Nikolić, sportski direktor je Zoran Perić, a Momir Veljković će od sada aktivno obavljati funkciju generalnog sekretara. Sa tog finansijsko-organizacionog aspekta nemamo nijedan problem.

KOMISIJA FSS U KONTROLI
STADION nije potpuno završen i to se ne krije.
– Radiće se na njemu još nekoliko godina, pogotovo na prilazima, ali ako smo dobili dozvolu od protivpožarne komisije i upotrebnu dozvolu, nema razloga za brigu. Juče je stadion obišla i Komisija za licenciranje FSS i daće sutra svoje mišljenje – otkrio je Zdravković.
Trener Nenad Lalatović će, po svemu sudeći, imati najviše posla jer je postojeći tim stvaran za Prvu ligu Srbije, koja startuje 17. avgusta.

– Iako nije neka drastična razlika u kvalitetu dveju liga, svesni smo da su nam potrebna pojačanja. Sigurno pet-šest kvalitetnijih i iskusnijih igrača, ali o tome brinu Lalatović i Perić. Iskreno, verujem da nećemo imati problema da se kvalitetno pojačamo jer se igrači lakše odlučuju da dođu u redove superligaša nego drugoligaša. Prelazni rok traje do 31. avgusta, što nam u ovom momentu odgovara.

U redovima “zmajeva” sve puca od ambicija, ali one su uvek realne.

– Nismo u situaciji da se razmećemo izjavama i jasno kažem da je prioritet ove sezone opstanak u eliti. Ne plašimo se izazova, naprotiv, radujemo se tome, pa maštali smo godinu dana o tome, ulagali. Ali, savršeno smo sa obe noge na zemlji, svesni da smo novajlije i da nam manjka iskustva. Igraćemo, zato, punim srcem, hrabro i bez kalkulacija na opstanak, a sigurno nećemo propustiti da iskoristimo svaku šansu ako nam se bude ukazala – oprezan je Zdravković.

Dok u Čačku, Gornjem Milanovcu i Borči još vidaju rane zbog odluke IO FSS, na Dušanovcu se radi punom parom jer žele da sve bude spremno za povratak u elitu posle šest godina.

 

Pročitajte članak u originalu: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:447281-Prvi-covek-Vozdovca-Sa-Vojvodinom-na-Dusanovcu

Ostavite komentar