Statistika nastupa FK Voždovac u sezoni 2013/2014 Jelen Superlige Srbije

02/06/2014Uncategorized, VESTI

Ukratko, brojevi koji opisuju ovosezonski nastup „Zmajeva“ u JSL su: 7. pozicija na tabeli na kraju takmičenja i 3. mesto u drugom delu prvenstva (http://fkvozdovac.rs/3785/zmajevi-treceplasirana-ekipa-drugog-dela-jsl/), a najznačajniji utisak je pošten i korektan pristup takmičenju do samog kraja.

Tabela drugog dela JSL (16.-30. kolo):

tabela-proleca

Gledajući statistiku, prvo što se primećuje je ujednačenost pojedinih brojeva koje opisuju nastupe ekipe: 12 pobeda i 12 poraza (na domaćem terenu 8:4, u gostima 4:8), od 6 nerešenih 3 kući, a 3 na strani i balans između postignutih i primljenih golova (34:35, mada je bitno naglasiti da je od navedenih primljenih golova čak 10 primljeno u dve utakmice drugog dela prvenstva, na gostovanjima Crvenoj zvezdi i Partizanu, gde se ekipa nije „zatvorila“ već je došla da igra otvoreno).

statistika_opsta

Najviše golova postignuto je u 23. kolu protiv Radničkog 1923 na „krovu“ – 5:0.

postignuti_golovi

Najviše golova primljeno je na već pomenutim  gostovanjima Crvenoj zvezdi (21. kolo) i Partizanu (28. kolo), po 5, ali ponavljamo da je ekipa otišla da igra fudbal, a ne da „parkira autobus“, te je publika mogla da uživa u tim mečevima).

primljeni_golovi

Najveća poseta zabeležena je u 21. kolu na gostovanju Crvenoj zvezdi na popularnoj „Marakani“  16260 gledaoca.

poseta

Što se tiče discipline, „Zmajevi“ su zbog svoje borbenosti čak u 3 navrata dobijali po 5 žutih kartona, a „pocrveneli“ su 4 puta.

kartoni

Ekipa se tokom prvenstva najčešće nalazila između 8. i 12. poziicije, da bi na kraju završila na 7. mestu. Najbolji plasman je 6. mesto (u dva navrata, posle 3. i 25. kola), dok se 12. i 13.  pozicija s početka (1. i 2. kolo) može pripisati početnoj adaptaciji.

kretanje_na_tabeli

Tabela Jelen Super Lige 2013/2014:

[standings league_id=1 template=extend logo=true]

*Iz JSL ispadaju Sloboda i Javor (jer je Rad bolji u međusobnim susretima sa Javorom) dok Rad ide u baraž sa trećeplasiranom ekipom iz PLS (Metalac Gornji Milanovac).

„Kladioničarski“ gledano (u smislu prelaza poluvreme-kraj), daleko najčešće se dešavao prelaz iz 1 u 1, čak 12 puta.

kladionica_prelazi

Što se golova tiče, samo dve utakmice su završene bez golova, dok je na čak 18 postignuto 1 do 2 gola (9+9).

kladionica_golovi

U tabeli ispod možete pogledati i statistiku nastupa igrača koji su završili sezonu u FK Voždovac.

sastav_prolece

Ovo je statistika nastupa igrača koji su napustili klub tokom sezone:

sastav_otisli

Klub je u prvom delu sezone vodio Nenad Lalatović (11. mesto, 16 bodova, po 4 pobede i nerešene utakmice i 7 poraza), a u drugom Zoran Milinković (3. mesto, 26 bodova, 8 pobeda, 2 nerešene i 5 poraza što je bilo dovoljno za ukupno 7. poziciju na tabeli).

Najbolji strelac ekipe je Nemanja Obradović sa 8 golova, a u listu strelaca se upisalo 11 igrača.

Lista strelaca FK Voždovac:

IMEPREZIMEUKUPNO GOLOVASUPERLIGAKUP
JOVANSTOJANOVIĆ11101
STEFANDRAŽIĆ981
NIKOLALUKIĆ33-
ĐURO ZEC33-
DEJANGEORGIJEVIĆ33-
NENADMARINKOVIĆ22-
OGNjENKRASIĆ22-
NEMANjANIKOLIĆ22-
NIKOLASREĆKOVIĆ211
IVANMARKOVIĆ22-
MARKOGAJIĆ11-
ALEKSANDARFILIPOVIĆ11-
MILOŠPAVLOVIĆ11-
TODORPETROVIĆ11-
*AUTOGOLANĐELKOVIĆ (CRVENA ZVEZDA)11-

Sve golove FK Voždovac možete pogledati ovde: http://fkvozdovac.rs/golovi-fk-vozdovac-u-sezoni-20132014/

Igrači Voždovca su u 17 navrata birani u idealni tim kola JSL, i to najčešće Adam Marušić (4 puta), Stefan Babović (3 puta) i Rade Veljović i Goran Dragović po 2 puta, što možete pogledati ovde: http://fkvozdovac.rs/category/igraci-vozdovca-u-idealnom-timu-kola-jelen-super-lige-srbije/

Pregled svih utakmica FK Voždovac

[matches league_id=1 mode=home]

Izveštaje sa svih utakmica FK Voždovac u sezoni možete pogledati ovde: http://fkvozdovac.rs/category/izvestaji-sa-utakmica/

Sve u svemu, sezona iza nas se u svakom smislu može označiti kao uspešna i mnogo je stvari na koje možemo biti ponosni. Ostaje žal što ekipa jednako dobro kao na „proleće“ nije igrala od početka, jer bi sada bili učesnici kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope, ali kada se uzmu u obzir sve okolnosti (kasniji ulazak i selektiranje superligaške ekipe „u hodu“) ne može se biti nezadovoljan, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je savladan i budući šampion (http://fkvozdovac.rs/1974/jelen-super-liga-sesto-kolo-vozdovac-crvena-zvezda-10-10/) i da se ravnopravno igralo sa svim ekipama koje su ispred nas na tabeli.

Ovakvim nastupima FK Voždovac se približava se ostvarivanju cilja navedenog u misiji kluba (videti stranicu: http://fkvozdovac.rs/fk-vozdovac-danas/), a to je da bude treći klub u Srbiji tzv. “Srpska Braga”.

Korišćeni izvori: www.superliga.rs, www.utakmica.rs i www.srbijasport.net

Ostavite komentar