Sportske: Voždovac – Želeli Zvezdu, ostali bez rivala

Sekretar Voždovca Dragan Pilipović rekao je danas da je taj fudbalski klub pogledala sreća na žrebu za Kup i da su u beogradskoj ekipi priželjkivali Crvenu zvezdu u šesnaestini finala.

Novopečeni superligaš sa Dušanovca plasirao se u osminu finala nacionalnog Kupa Srbije bez borbe, usled gašenja Hajduka iz Kule, čime je jedan tim bio ‘višak’ u žrebu za šesnaestinu finala.

„Sreća nas je pogledala. Iskoristićemo ovaj period što nećemo igrati šesnaestinu finala Kupa da se fokusiramo na Superligu, to nam je prioritet, a u nekom narednom periodu nam je cilj da napadnemo Evropu“, rekao je Pilipović manjoj grupi novinara posle žreba u Staroj Pazovi.

U šesnaestini finala Kupa Srbije našao se 31 klub posle odustajanja Hajduka iz Kule, a Voždovac je jedini koji će biti slobodan u toj fazi takmičenja.

Voždovac je prošlu sezonu završio na trećem mestu Prve lige, ali je odlukom Fudbalskog saveza Srbije, a posle odustajanja Hajduka iz Kule, automatski premešten u najviši rang.

Pilipović je kazao da je Voždovac priželjkivao Crvenu zvezdu u šesnaestini finala Kupa i dodao da bi sa najtrofejnijim srpskim klubom voleo da se sastane već u narednoj rundi.

Voždovac će, kako je rečeno, na nova pojačanja Stefana Babovića, Dejana Milovanovića i Radeta Veljovića moći da računa već u predstojećem duelu sa Napretkom u petom kolu Superlige.

„Stručni štab će biti na slatkim mukama“, naveo je Pilipović.

Sekretar beogradskog kluba je novinarima još rekao da će Voždovac kao domaćin utakmice visokog rizika igrati na stadionu Obilića na Vračaru.

Voždovac tako na svom novoizgrađenom stadionu u Zaplanjskoj ulici neće dočekati Zvezdu, Partizan, Vojvodinu i Rad.

Izvorni članak: http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/vozdovac-zeleli-zvezdu-ostali-bez-rivala-145021.html

Ostavite komentar