Od sezone 2015/2016 veći broj stranaca u JSL?

25/06/2014Uncategorized, VESTI

Generalni sekretar FSS Zoran Laković predložio je, u okviru reorganizacije sistema takmičenja u JSL, da od sezone 2015/2016 svaki klub dobije pravo da registruje šestoricu stranih igrača.

Debata oko promene sistema takmičenja u Jelen Superligi mogla bi da dovede do još nekih promena koje se ne tiču samog načina borbe za titulu, opstanak u ligi ili izlazak u Evropu.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković predložio je da od sezone 2015/2016 svaki klub u Jelen Superligi dobije dozvolu da registruje šestoricu igrača sa stranim državljanstvom.

„Imamo mnogo naših igrača sa prostora bivše Jugoslavije koji su se do sada vodili kao stranci. Predlog je da klubovi imaju po trojicu sa eks ju prostora i trojicu ‘pravih’ stranaca“ objasnio je Laković.

Ovakav predlog čini se dobrim jer veliki broj klubova u svojim redovima ima barem po jednog igrača sa prostora bivše SFRJ koji nosi zvanje stranca i zauzima mesto nekom „pravom“ strancu.

Ukoliko Lakovićev predlog bude usvojen klubovi bi dobili više prostora za manevar kada su pojačanja u pitanju što svakako može da utiče na poboljšanje lige.

Ostavite komentar