Naš stadion domaćin prijateljskog meča navijačkih klubova Srbije i Hrvatske

Tolerancija u praksi – navijački klubovi Srba i Hrvata odigrali prijateljski meč u Beogradu.

Tokom prethodnog vikenda na stadionu Voždovca odigrana je prijateljska utakmica fan klubova reprezentacija Srbije i Hrvatske.

fan-klub-orlovi-hrvatska-fb-1414500556-585064

Ovaj meč se odigrao kao sastavni deo celodnevnog događaja, posvećenom širenju tolerancije, borbe protiv rasizma i ksenofobije na fudbalskim borilištima.

Pored utakmice održane su i prezentacije i predavanja na pomenute teme sa predavačem Zoranom Stevanovićem, predstavnikom FARE za Balkan, koji je izveštaj sa snimcima i slikama prosledio u centralu te organizacije i UEFA, a celodnevnu manifestaciju upriličio je i zajednički obilazak Beograda dve fan klub organizacije.

srbhrv

„Ovim želimo da istaknemo da se fan klub Orlovi i dalje zalaže za pozitivne vrednosti u društvu, kao i to da nastavljamo da aktivnim učešćem, u međunarodnim telima koji okupljaju navijače širom sveta, promovišemo ispravnu navijačku kulturu i ljubav prema fudbalu i sportu u opšte“, saopštili su „Orlovi“.

get_image_variation

Izvori:

http://www.kurir-info.rs/sport/fudbal/foto-tolerancija-u-praksi-navijacki-klubovi-srba-i-hrvata-odigrali-prijateljski-mec-u-beogradu-clanak-1600442

http://zurnal.rs/fudbal/reprezentacija/8231/navijaci-srbije-i-hrvatske-odigrali-prijateljski-mec

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/261845/Moze-i-ovako-Navijacki-klubovi-Srba-i-Hrvata-odigrali-prijateljski-mec

Ostavite komentar