Mondo: Otvoren stadion Voždovca na krovu tržnog centra

Fudbalskom utakmicom Voždovac – Jagodina u okviru 4. kola Superlige u subotu je otvoren stadion na četvrtom nivou beogradskog tržnog centra.

Samo nekoliko dana pre 101. godišnjice od kada je otvoren prvi teren FK Voždovca, ovaj beogradski klub zaigrao je na svom novom stadionu. I to kakvom!

Subota, 31. avgust 2013. ostaće upisan u istoriji srpskog fudbala kao dan kada je prvi put utakmica Superlige igrana na veštačkoj travi i to na krovu tržnog centra koji se nalazi u beogradskom naselju Braće Jerković.

vozdovac-3
Foto: MONDO – Daniel Bukumirović

Iako je pre godinu dana najavljivano da će svečanom otvaranju stadiona prisustvovati neki od bundesligaša ili brazilskih timova, čast da sa Voždovcem prva zaigra na novom stadionu pripala je osvajaču Kupa, Jagodini.

Pred početak utakmice 4. kola Superlige nije ovim povodom priređena posebna svečanost. Utakmici prisustvuju nekadašnji predsednik Zajednice Superlige Dragan Aca Bulić, gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, član UO Crvene zvezde i istaknuti političar Alaksandar Antić…

Stadion Voždovca smešten je na četvrtom nivou tržnog centra u Zaplanjskoj ulici i napravljen je po standardima UEFA. Ima 5.174 sedećih mesta, pokrivene sve četiri tribine i reflektore. Sam teren je na 24 metara iznad tla, a poslednji red tribina na 45.

vozdovac
Foto: MONDO – Aleksandra Petrovski

Fudbalski mečevi za koje bude Komisija za bezbednost FSS utvrdila da su visokog rizika neće biti igrane na ovom stadionu, već će Voždovac biti domaćin na stadionu Obilića.

Izvorni članak: http://www.mondo.rs/a610851/Sport/Fudbal/Otvoren-stadion-Vozdovca-na-krovu-trznog-centra.html

Ostavite komentar