Mondo: Mirkov – Stadion Voždovca je za normalne!

Komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov potvrdio da Voždovac svoje utakmice može da igra na krovu tržnog centra. Ipak, ne i one visokog rizika.
Subota, 31. avgust 2013, zauzeće značajno mesto u istoriji srpskog fudbala.

Prvi put će neka utakmica Superlige biti odigrana na veštačkoj travi i to na krovu tržnog centra koji se nalazi u beogradskom naselju Braće Jerković!

Fudbalski klub Voždovac dostavio je svu potrebnu dokumentaciju, nakon čega su se predstavnici Komisije za bezbednost FSS i lično uverili u ispravnost ovog stadiona, kapaciteta 5.200 mesta.

Dakle, utakmica četvrtog kola Superlige između Voždovca i Jagodine (subota, 19 časova) dobila je „zeleno svetlo“ za odigravanje na novom, modernom fudbalskom objektu.

„Pogledali smo stadion i on u načelu ispunjava uslove. Ostale su još neke organizacione sitnice da se završe, ali smatramo da bi u subotu trebalo pozitivno pristupiti utakmici Voždovac – Jagodina, koja se igra u večernjem terminu i mogla bi da predstavlja lep sportski događaj“, rekao je MONDU komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov.

On je, međutim, istakao da utakmice visokog rizika neće moći da se igraju na stadionu u Zaplanjskoj ulici.

„Da je naša publika normalna, tamo bi mogle da se igraju sve utakmice, ali ovako je pitanje kolika bi šteta bila načinjena. Što se tiče bezbednosti, to je izvodljivo, ali ponavljam, postoji mogućnost da navijači naprave veliku štetu i onda je bolje ne rizikovati“, smatra Mirkov.

Stoga, Voždovac će visokorizične utakmice igrati na stadionu Obilića, kao što to čini Rad.

Izvorni članak: http://www.mondo.rs/a610316/Sport/Fudbal/Mirkov-Stadion-Vozdovca-je-za-normalne.html

Ostavite komentar