Мондо: Мирков – Стадион Вождовца је за нормалне!

Комесар за безбедност ФСС Миливоје Мирков потврдио да Вождовац своје утакмице може да игра на крову тржног центра. Ипак, не и оне високог ризика.
Субота, 31. август 2013, заузеће значајно место у историји српског фудбала.

Први пут ће нека утакмица Суперлиге бити одиграна на вештачкој трави и то на крову тржног центра који се налази у београдском насељу Браће Јерковић!

Фудбалски клуб Вождовац доставио је сву потребну документацију, након чега су се представници Комисије за безбедност ФСС и лично уверили у исправност овог стадиона, капацитета 5.200 места.

Дакле, утакмица четвртог кола Суперлиге између Вождовца и Јагодине (субота, 19 часова) добила је „зелено светло“ за одигравање на новом, модерном фудбалском објекту.

„Погледали смо стадион и он у начелу испуњава услове. Остале су још неке организационе ситнице да се заврше, али сматрамо да би у суботу требало позитивно приступити утакмици Вождовац – Јагодина, која се игра у вечерњем термину и могла би да представља леп спортски догађај“, рекао је МОНДУ комесар за безбедност ФСС Миливоје Мирков.

Он је, међутим, истакао да утакмице високог ризика неће моћи да се играју на стадиону у Заплањској улици.

„Да је наша публика нормална, тамо би могле да се играју све утакмице, али овако је питање колика би штета била начињена. Што се тиче безбедности, то је изводљиво, али понављам, постоји могућност да навијачи направе велику штету и онда је боље не ризиковати“, сматра Мирков.

Стога, Вождовац ће високоризичне утакмице играти на стадиону Обилића, као што то чини Рад.

Изворни чланак: http://www.mondo.rs/a610316/Sport/Fudbal/Mirkov-Stadion-Vozdovca-je-za-normalne.html

Оставите коментар