Mocart Sport: Milinković o sudbini rivala – Prvenstvo nisu samo dva poslednja kola

Trener Voždovca svestan da će njegov tim direktno uticati na status Rada i Slobode.

Svoje muke su prebrinuli, sada drugi brinu zbog Zmajeva. Trener Voždovca Zoran Milinković pred okršaj sa Radom u 29. kolu Superlige ipak kaže da njegovi igrači ne treba da opterećuju glave razmišljanjem o mukama narednih protivnika.

„Po meni prvenstvo ne čine samo poslednja dva kola. Šampionat se igra od jeseni. U dva kola ne staje cela liga, to je moj stav“, kaže Milinković za MOZZART Sport odgovarajući na kritike pojedinih ljudi iz vrha srpskog fudbala kojima je (s pravom?) zasmetalo što Voždovac neće moći da Rad ugosti na vrhu tržnog centra.

Što je mnogo bitnije – na veštačkoj podlozi za kojoj je samo Zmajevi snalaze. Milinković priznaje da se Voždovčani ne osećaju baš najbolje na stadionu Obilića na Vračaru.
„Na našem stadionu smo ovog proleća igrali veoma dobro , ali sada praktično nemamo ulogu domaćina. Takođe, drugi hendikep je loše vreme i težak teren“, sleže ramenima Milinković, ali ističe da cilj kluba ostaje da proleće završi među najuspešnija u prolećnom delu sezone.

„Želimo da popravimo utisak i bledo izdanje protiv Partizan. Naši sledeći rivali imaju imperativ pobede, a mi smo okrenuti sebi. Igraćemo rasterećeno, radim sa igračima na motivaciji i želim da ostanemo među četiri najbolja tima ovog proleća. Naša dužnost je da odigramo što bolje, kako protiv Rada, tako i protiv Slobode. Očekujem da će nas protivnici napasti i da ćemo naći način kako da se suprotstavimo Radu i Slobodi“, zaključio je Milinković.

Izvorni članak: http://www.mozzartsport.com/vesti/milinkovic-o-sudbini-rivala-prvenstvo-nisu-samo-dva-poslednja-kola/76287

Ostavite komentar