Mocart Sport: Sevale prečke i stative u Milanovcu

Bod za olakšanje, ali i za brigu, pošto je duel dva tima čiji rezultati sa početka sezone slute na borbu za opstanak završen bez pobednika, iako su rivali želeli ceo plen. Na kraju ipak 1:1, iako je rezultat mogao da ode i na jednu i na drugu stranu.

Pogodili su međutim samo Predrag Sikimić posle lukave povratne Rista Ristovića za 1:0 Voždovca u 23. minutu, te Vladimir Otašević na centaršut Nemanje Mladenovića koji je za posledicu imao izjednačujući pogodak Metalca u 62.

Publika dakle nije džabe dolazila mada je utakmica mogla da bude i efikasnija. Luka Merdović je naime u finišu prvog dela igre umalo polomio prečku i to tek pošto je golman Voždovca Zoran Popović uspeo da vrhovima prstiju loptu skrene taman toliko da ona ne završi u njenoj mreži. Posle Otaševićevog gola gosti iz Beograda su bili opasniji. Prvo je Alen Mašović fintom izbacio čuvara iz ravnoteže samo da bi iz dobre pozicije prebacio gol, da bi Sikimić u 78. minutu još jednom pronašao prostor za šut, ali ga je ovaj put zaustavila stativa. Opet u drugom minutu sudijske i Zmajeve je pogledala sreća – Igor Stanojević je sa ivice šesnaesterca šutirao tik pored gola.

Na kraju možda i najpravedniji rezultat, ali taj bod ostavlja večerašnje rivale u vrlo nezavidnoj poziciji pri dnu superligaške tabele. Žustri protesti domaćih igrača posle odluke sudije Igora Kocića da im posle isteka tri minuda nadoknade ne dozvoli da izvedu korner najbolji su dokaz koliko su u Gornjem Milanovcu želeli sva tri boda.
„Na kraju realan rezultat, ali ipak smo mi bili ti koji smo napadali 90 minutu. Voždovac je čekao priliku iz kontre. Nismo međutim kroz tu inicijativu uspeli da stvorimo neke velike šanse“, kratko je sumirao utiske Nenad Vanić, dok je kolega sa klupe Voždovca Bratislava Živkovića mogao samo da se saglasi.
„Ne mogu da ne budem nezadovoljan. Pružili smo dobru partiju. Mogli smo da damo koji gol više, ali je ovaj rezultat negde najrealniji“.

Izvor: http://www.mozzartsport.com/vesti/sevale-precke-i-stative-u-milanovcu-metalcu-i-vozdovcu-zasluzeno-po-bod-video-1/113102

Ostavite komentar