Miodrag Stošić za BUTASPORT: Partizan ulazi kao favorit sutra, ali to će morati da dokažu i na terenu

09/08/2014Uncategorized, VESTI

Miodrag Stošić je u svojoj igračku karijeru započeo u OFK Beogradu. U karijeri je još igrao za Loznicu, Radnički Obrenovac, Vojvodinu, Olimpik Nim i Stad Levaloa.
Karijeru ste započeli u OFK Beogradu. Kakve uspomene vas vezuju za taj period kada ste nosili dres „Romantičara“?

– Prvo pravo druženje sa loptom sam započeo u FK Banja iz Višnjičke banje iz koje sam tada kao „petlić“ prešao u redove OFK Beograda. U OFK Beogradu sam prošao sve mlađe selekcije ,i taj period provedem sa tom generacijom ću uvek pamtiti. Mogu slobodno da kažem da je bila jedna od boljih generacija u OFK Beogradu,ostaje samo žal što nikada nisam dobio šansu da zaigram za prvi tim, ali sve u svemu jedan lep period proveden na Staroj Karaburmi.

Poslednji klub vam je Levaloa klub koji se takmiči u drogj ligi Francuske. Zašto je došlo do rastanka sa Francuzima?

– Da, Levaloa je moj poslednji klub u Francuskoj za koji sam nastupao, a do rastanka je došlo nakon što mi je ugovor istekao.

Poslednjih pet godina ste proveli u Francuskoj igrajući za dva drugoligaša tima. Kakve vas uspomene vežu za te klubove?

– Što se tiče prvog tima za koji sam nastupao u Francuskoj, tj. Nim za koga sam igrao 3 i po godine vežu me prelepe uspomene. Od prvog dana sam fenomenalno prihvaćen od strane saigrača i svih u klubu, što mi je mnogo pomoglo da se brzo adaptiram na novu sredini i zemlju. Imao sam bezrezervnu podršku trenera koji je institirao na mom dovođenju, i mislim da sam mu se svojim igrama odužio za to. Nim je klub i grad gde bi se uvek rado vratio. Što se Lavala tiče takođe bih pomenuo saigrače i ljude u klubu za koje imam sam reči hvale, ali dosta težak i stresan period.

Kolika je rezlika između francuskog i srpskog fudbala?

– Iskreno, razlika je velika. Počevši od same organizacije prvenstva, uslova za treniranje, infrastukture, terena, takođe je i velika razlika na samom terenu, igra se dosta brže i agresivnije, što mislim da srpskom fudbalu mnogo fali.

Došlo je vreme da se ponovo vratite u srpski fudbal. Karijeru ste nastavili u Voždovcu. Koliko vašim iskustvom možete da doprinesete u igri tima sa Dušanovca?

– Ekipa Voždovca u odnosu na prošlu sezonu je pretrpela dosta promena, došlo je dosta mladih i veoma talentovanih igrača, iskreno mislim da svojim iskustvom mogu mnogo da im pomognem na terenu i daljem napredovanju. Pored mene tu su još Mihajlov, Sinđić, Supić, Božović, Damnjanović od kojih takođe mogu mnogo da nauče.

Da li ste dovoljno pripremljeni i spremni za start prvenstva?

– Mislim da jesam i ako sam se ekipi priključio posle dve nedelje. Radili smo dosta kvalitetno pre svega na Tari gde smo imali izvaredne uslove za rad.

Kakva su vaša očekivanja, a kakve su ambicije kluba?

– Što se tiče mojih ličnih očekivalja povezana su sa abicijama kluba. Pokušaćemo da igramo lep i napadački fudbal i ako je moguće da na kraju sezone završimo među ekipama koje su izborile Evropu, sigurno neće biti lako ali ćemo težiti ka tom cilju.

Navijači OFK Beograda i Voždovca su u prijateljskim odnosima. Da li će proraditi emocije kada budete igrali protiv OFK Beograd i Vojvodine?

– Imam veliko poštovanje i korektne odnose sa navijacima OFK Beograda i Vojodine, ali nema mesta za emocije kada se bavite ovim poslom. Danas sam igrač Voždovca i daću svoj maksimum na svakoj utakmici za ovaj dres i njihove navijače.

Na startu prvenstva igrate na Vračaru protiv ekipe Partizana. Vaša očekivanja pred meč?

– Očekujem pre svega od naše ekipe da sutra izađe na teren Obilića i da bez imalo kompleksa i straha se suprostavi ekipi Partizana koja sigurno ulazi kao favorit na papiru, ali će to morati da dokažu i na terenu. Najbitnije da mi budemo hrabri i odlučni u sutrašnjem dueli sa Partizanom.

Partizan je eliminisan od starne Ludogoreca. Koliko će to poremetiti crno-bele?

– Sigurno su eliminacijom od Ludogoreca doživeli „nokaut“, ali to ne treba da nas zavara niti da igramo na tu kartu. Partizan je ipak veliki klub i veliki tim na našim prostorima tako da će sigurno tražiti neki povratak samopouzdanja u duelu sa nama.

Gde vidite vašu šansu protiv vicešampiona Srbije?

– Jedna od naših šansi je sigurno fizičko stanje Partizanovih igrača, mislim da su se dosta istrošili u ove dve utakmice protiv Ludogoreca.

Pročitajte intervju i na portalu Butasport: http://www.butasport.rs/2014/08/miodrag-stosic-za-butasportrs-partizan.html

Ostavite komentar