Konferencija za štampu u Kragujevcu pred utakmicu Radnički 1923 – Voždovac

03/10/2013Uncategorized, VESTI

Svoja očekivanja od predstojeće utakmice, na redovnoj konferenciji za novinare FK ‘ Radnički 1923’, izneli su šef stručnog štaba, Radmilo Ivančević i dvojica igrača, koji su među najmlađim prvotimcima, Lazar Rosić i Nikola Kovačević.

Izvor video snimka: http://www.sportnetwork.rs

Popularni ‘Zmajevi’ nalaze se na devetom mestu na tabeli i nakon teškog poraza u Pećincima želeće povoljan rezultat u Kragujevcu. Na drugoj strani, pred Kragujevčanima je imperativ pobede i nakon dobre igre, prikazane u Užicu prošlog vikenda, jasno je da će fudbaleri Radničkog 1923 spremno dočekati protivnika.

‘Očekuje nas jedna izuzetno važna utakmica, jedno novo iskušenje protiv jedne ozbiljne ekipe, koja je startovala jako dobro u ovom prvenstvu, jedno prijatno iznenađenje. Međutim, kada se vidi ko tamo igra, to uopšte nije iznenađenje. Jedna ekipa koja ima Stefana Babovića, Milovanovića, Đilasa, Dragovića sigurno izaziva respekt. Ovo je jedna izuzetno važna utakmica za nas obzirom da se nalazimo u donjem delu tabele i sa nova tri boda bismo znatno poboljšali kompletnu situaciju i stanje na tabeli.’-ocenio je Radmilo Ivančević.

U poslednje vreme vidljivo je poboljšanje u igri Radničkog 1923 i Ivančević smatra da će ekipa nastaviti tim ritmom.
‘U zadnje vreme smo zaista puno toga popravili. To se već vidi i u našoj igri. Iako smo izgubili utakmicu u Užicu, primećeni su određeni pomaci u našoj igri. Nažalost, nismo uspeli da donesemo iz Užica ništa, ali ja nisam nezadovoljan našom igrom tamo. Očekujem da ćemo nastaviti u tom pravcu i mislim da ćemo spremno dočekati ekipu Voždovca.’-rekao je Ivančević.

Što se tiče sastava ekipe, šef stručnog štaba Radničkog 1923 imaće problema sa povredama nekoliko igrača.
‘Imamo problema sa povredama. Filip Knežević ima problema sa kolenom i Ahilovom tetivom. Nedović se povredio na utakmici u Užicu i tokom cele nedelje nije trenirao. Videćemo da li će biti u stanju da nam pomogne. Fejsa još uvek nije ni počeo da trenira-radi se o ozbiljnoj povredi. S’ druge strane imamo dobre vesti kada je Ivan Petrović u pitanju. On radi normalno i sigurno će biti spreman, kao i Petronijević, koji je počeo da radi ove nedelje. Nadam se da će i on biti na raspolaganju.’ – izjavio je Radmilo Ivančević.

‘Sve u svemu, očekuje nas jedna ozbiljna utakmica. Nadam se da ćemo odigrati bolje nego na prethodnim i očekujem da će naši navijači doći i pomoći nam u ovom trenutku koji je zaista vrlo bitan za nas. Bilo bi dobro da se utakmica odigra kvalitetno, osvoje tri boda i mirno sačeka pauza u prvenstvu, u kojoj ćemo uspeti da popravimo još toga.’- zaključio je šef stručnog štaba Radničkog 1923, Radmilo Ivančević.

Svoja očekivanja od utakmice koja predstoji u subotu, izneli su i mladi prvotimci, L. Rosić i N. Kovačević, koji su se složili sa Ivančevićem da ekipa Voždovca nije za potcenjivanje, ali da će igrači Radničkog 1923, ako nastave sa igrom u istom pravcu, kao na poslednje dve utakmice, moći do pozitivnog ishoda i nova tri boda.

‘Ekipa Voždovca je jedan izuzetan protivnik, koji je naknadno ušao u Super Ligu, ali je uspeo pred kraj prelaznog roka da dovede par pojačanja-Babovića, Milovanovića, Đilasa, koji su već provereni i kvalitetni igrači. Ali to neće promeniti naše ambicije i naša očekivanja pred ovu utakmicu. Nadam se da će ekipa, u najmanju ruku, ponoviti partiju kao protiv Slobode i iskoristiti šanse i da pobeda neće doći u pitanje. To zavisi samo od nas, od naše igre, našeg pristupa i očekujem da to bude na najvišem mogućem nivou i da pobeda neće izostati. Hteo bih, ovom prilikom, da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da nam pomognu, jer su nam velika pomoć i podrška i nadam se da ćemo na kraju utakmice zajedno proslaviti nova tri boda.’- rekao je Lazar Rosić.

Nikola Kovačević složio se sa svojim saigračem i pozvao navijače da pruže podršku i pomognu u osvajanju nova tri boda.
‘Od nas se pre svake utakmice očekuju tri boda. Mislimo, ako budemo ponovili utakmice protiv Donjeg Srema i Slobode, da ćemo slaviti pobedu. Voždovac ima dobru ekipu i ne treba da nas zavara rezultat iz njihove poslednje utakmice. Pozvao bih navijače da dođu i da pomognu da osvojimo važna tri boda i krenemo ka sredini tabele.’-rekao je Nikola Kovačević.

Izvor teksta: http://www.fkradnicki.com/2013/10/davoli-na-zmajeve/

Ostavite komentar