Karaklajić u Francuskoj

Selekcija FS Beograda (U-15) sinoć je autobusom otputovala u francusko mesto Neuville-sur-Saône  udaljeno 16 kilometara severno od Liona gde će narednog vikenda učestvovati na tradicionalnom, 28. po redu, jakom međunarodnom turniru koji okuplja 20 pionirskih ekipa iz Francuske (Olimpik Lion, Olimpik Marsej, Nant – prošlogodišnji pobednik, Bordo, Okser, Monpelje, Rem i Evian uz sedam regionalnih ekipa i domaćina turnira), SAD (Saunders iz Sijetla), Švajcarske (Servet), Portugalije (Viktorija Gimareš) i Engleske (Njjukasl) među kojima će selekcija FS Beograda predstavljati srpsku fudbalsku školu.

Utakmice traju dva puta po petnaest minuta, igra se na terenima sa sintetičkom i prirodnom podlogom, a trodnevno takmičenje se završava 25. maja. Prošle godine selekcija FS Beograda je ostavila snažan utisak (osvojeno peto mesto), pa je usledio poziv i za ovogodišnje izdanje. Ekipu predvodi selektor mlađih kategorija FSB Velibor Đurić koji je na put poveo šesnaest dečaka čiji zadatak će biti da ostave povoljan utisak u jakoj konkurenciji.

Na spisku selektora Đurića, našao se i fudbaler pionirske selekcije FK Voždovac, Petar Karaklajić.

Beograđani su u grupi „A“ (svaka od četiri grupe sastoji se od pet timova) u kojoj su i Olimpik iz Liona, Okser, Anesi i Ain Sud. Prvi rival izabranicima Velibora Đurića biće Olimpik iz Liona (prirodna podloga) u subotu 23. maja u 14:30 sati, a istog dana od 17:30 igraće se i protiv Ain Suda (sintetička podloga). U nedelju 24. maja su utakmice 3. i 4. kola po grupama, pa će selekcija FS Beograda igrati sa Anesijaem (14:30) na prirodnom terenu i od 17:30 sa Okserom na sintetičkoj podlozi. U ponedeljak su utakmice za plasman.

Narednih dana, posredstvom sajta Fudbalskog Saveza Beograda, pratićemo učešće selekcije FS Beograda na ovom turniru koji se smatra najboljim u Francuskoj za ovaj uzrast, a kompletan raspored takmičenja možete pogledati ovde.

Puno sreće želimo selektoru Đuriću i njegovim izabranicima na turniru u Francuskoj.

20150521_212309

Ostavite komentar