Grkinić za Žurnal: Deci igraonica, ženama šoping, muškarcima fudbal

FOTO: D. Žarković. Dugo su navijači Voždovca čekali priliku da na krovu odgledaju prvu utakmicu „zmajeva“ u sezoni.

Superligaš sa Dušanovca, naime, nije imao mogućnost da u svom domu sačeka prve goste, Partizan i Rad, pa je sredinom septembra bitku sa kragujevačkim Radničkim ispratilo oko 700 gledalaca.

Ta brojka se, međutim, iz kola u kolo smanjivala, pa je ranodecembarski meč četvrtfinala Kupa FSS, sa Spartakom, pratilo svega 250 gledalaca – i to uprkos besplatnom ulazu.

– Radi se o problemu koji ne dotiče samo nas. Nezavidna situacija u zemlji reflektuje se i na sportskim borilištima. Upravo ta činjenica, da u minulom periodu ekipe poput Partizana i Zvezde nismo mogli da ugostimo, sigurno je dodatno uticala na sveukupno interesovanje navijača. Uskraćeni su za jedinstven osećaj kojim bi prošarali „uobičajene” borbe – osvrće se na temu Goran Grkinić, tehnički direktor Voždovca.

Posle hladnijih dana, ali i dve radne srede u završnici prvog dela sezone, od proleće se očekuje više.

– Radićemo ozbiljnije na tome da animiramo naše najvatrenije navijače, „invalide”, ali nećemo zaboraviti ni porodične ljude. Želimo da stadion uvežemo sa Tržnim centrom ispod njega, odnosno da ukažemo ljudima na mogućnosti koje imaju. Deca bi bez brige mogla da se provode u igraonici, žene da uživaju u šopingu, a muškarci da izađu na krov i pogledaju dobru utakmicu. Osim toga, verujem da će imati i koga da vide. Ekipa u budućnosti ne bi trebalo da se osipa, a u proteklih desetak mečeva pokazala je i šta može – zaključio je Goran Grkinić.

Izvor: http://zurnal.rs/fudbal/jelen-super-liga/11270/vozdovcani-planiraju-animiranje-navijaca-deci-igraonica-zenama-soping-muskarcima-fudbal

Ostavite komentar