„Fudbal Srbija“: Let „Zmajeva“ u istoriju

Javor – Voždovac 0-2 (0-0)

Strelci: 48’Marušić, 82’Ožegović(Voždovac)

Žuti kartoni: Veselinović, Đokić (Javor), Mićić, Đilas, Stojković, (Voždovac)

Crveni karton: Đokić (Javor)

FK JAVOR: Lazović, Đorđević, Miletić, Milović, Đokić, Docić(71’Josović), Vidić, Veselinović, Radivojević, Stojaković(85’Tomčić), Dražić(62’Ivković).

FK VOŽDOVAC: Perić, Jašić, Đorđević, Dragović, Lalić, Mićić(70’Stojković), Obradović(88’Lekić), Nikolić, Marušić, Đilas(75’Ožegović), Sekulić.

Ekipa Voždovca,potpuno zasluženo je stigla dosvoje istorijske – prve pobede u Jelen super ligi Srbije.

FK Javor se priključio Crvenoj zvezdi u nameri da se uvede red u Srpskom fudbalu i smeni predsednik FSS-a Tomislav Karadžić. Tako je utakmica između Javora i Voždovca, počela sa 6 minuta zakašnjenja. Naravno sudija Mihajlović po nalogu FSS kaznio je domaćeg kapitena Veselinovića žutim kartonom.

Od samog početka meča, kiša je dobošala po glavama igrača i navijača, izuzev onih koji su bili na klupi ili u loži. Na tribinama je bilo oko 350 gledalaca, koji u prvih 45 minuta nisu imali šta da vide na terenu. Bledi domaćini vršili su pritisak ali samo do 30 metara od gola Voždovca gde je bio postavljen bedem gostiju. Bez mnogo upotrebljivih lopti ipak je u par navrata pokušavao Dražić ali njegovi šutevi su završavali van okvira gola. Gosti su koristili ’’prvoligašku taktiku’’ iz tvrdog bedema u brzu kontru, ali bez uspeha pošto su na terenu Milović i povratnik u beli dres Đokić koji raščišćavaju prostor ispred Lazovića.

Uspavanka je bila završena kada je u 48 minutu sa 25 metara po sredini gola, pod prečku gol Javora pogodio Marušić. Gosti se vraćaju u svoju formaciju ’’bedem’’. Javor napada, niko da šutne. Stojaković, Radivojević, Veselinović, Dražić a a kasnije i Ivković, imali su želju da se ušetaju u gol Perića ali nije moglo kroz odbranu Voždovca.

Zbog ’’šetnje’’ domaćih, seva ’’šamar’’ mladog reprezentativca Srbije Ožegovića u 82 minutu, koji se probio pored Đokića i prevario Lazovića. Domaći kreću zadnjih 10 minuta na sve ili ništa, slobodan udarac na 22 metra od gola Voždovca, priliku ne koristi Josović, koji šuta preko stadiona. Posle greške sredine ’’belih’’, loptu uzima Ožegović, izlazi licem u lice sa zadnjim igračem odbrane, Đokićem, koji ga ruši u šesnestercu i dobija drugi žuti tj. crveni karton, a gosti šansu sa bele tačke za 3-0. Šutira rezervista Stojanović sa 11 metara i pogađa dobro postavljenog Lazovića, na odbijenu loptu natrčava Ožegović udara po njoj, a ona završava pored gola. Istog momenta sudija Mihajlović svira kraj.

Izvorni članak na: http://fudbalsrbija.net/let-zmajeva-u-istoriju/

Ostavite komentar