Borba za finale Kupa Srbije sa Čukaričkim

05/12/2014Uncategorized, VESTI

Fudbaleri Voždovca u okviru polufinala Kup Srbije igraće dvomeč sa Čukaričkim.

Drugi polufinalni par su Partizan i Jagodina. Optimizam u svim klubovima učesnicima polufinala.

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi žrebom je odlučeno da se u polufinalu Kupa Srbije na proleće sledeće godine za ulazak u finale sastanu: Čukarički – Voždovac i Partizan – Jagodina.

vozdovacpokrivalicanajavaCu

U polufinalu će se igrati po dve utakmice. Prvi mečevi zakazani su za 18. mart, a revanš-susreti za 8. april sledeće godine. Finale je na programu 20. maja. Ako posle dve utakmice rezultat bude identičan odmah će se izvoditi kazneni udarci.

Ceremoniji žrebanja polufinalnih parova odvijalo se pod rukovodstvom Takmičarske komisije FSS, kojom predsedava Blagoje Milošević. Izvlačenje parova polufinalnih mečeva obavio je direktor mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela.

Do sada je u takmičarskoj 2014/15. godini Kupa Srbije odigrano ukupno 28 utakmica u kojima su postignuta 52 gola. Strelci su prosečno davali 1,85 golova po meču. U tekućem takmičenju Kupa Srbije najviše golova do sada postigao je Stefan Babović iz Voždovca, koji je tri puta bio strelac.

Posle eliminacije Vojvodine u četvrtfinalu od Čukaričkog (2:1) titula pobednika nacionalnog Kupa ostala je upražnjena. Za novi naslov prvi put u istoriji boriće se Čukarički i Voždovac, dok je Jagodina pre dve godine bila osvajač tog trofeja. Partizan je do sada u svojoj istoriji 12 puta bio pobednik kup-takmičenja.

Predstavnik našeg kluba na žrebu bio je generalni sekretar Dragan Pilipović, a na fotografiji pored njega su sekretari ostalih klubova učesnika polufinala.

Izvor: fss.rs

Ostavite komentar