Бабовић за Журнал: Стално ме фаулирају, а картони се ретко ваде

ФОТО: В. Марковић. Хируршки прецизним ударцем левицом са краја полувремена, четвртим голом у сезони коју је начео са закашњењем, Стефан Бабовић, везиста Вождовца, минулог викенда само је потврдио да Змајеви нису исти са и без његове ватре.

Ожарио је госте из Јагодине (1:0), али је истом приликом и „поцрвенео”!

У 77. минуту, подсетимо, директном искључењу претходила је непримерена опаска судији Петру Пиперу, а пре одласка са терена експресна реакција, притрчавање делиоцу правде, уношење у лице…

Да неће бити и строго забрањеног контакта, постало је јасно тек када је Милош Павловић, дефанзивни везиста Вождовца, пришао и одгурнуо Бабовића на „сигурну” раздаљину.

– Јесам темпераментан, али до контакта са арбитром свакако не би дошло. То ми ни у једном тренутку није била намера. Под сталним сам притиском и великим бројем фаулова, а жути картони се ретко ваде из џепова, па ми није било свеједно када сам црвени добио због те опаске. Сматрао сам да је прекршај требало да буде свиран и без сигнализације помоћника, па је уследила и реакција какву не оправдавам… Разговарао сам са судијом Пипером о томе и после меча, разумем да се са великим притисцима носе и судије. Ценим га, уосталом, као доброг у свом послу – наводи Бабовић.

Проблем је, међутим, што ће Бабовић морати да „прескочи” (барем) наредно гостовање у Новом Саду.

– Жао ми је због тога. Пријао ми је сваки пут када сам играо на „Карађорђу”, играло ми се против Војводине. Ради се о изузетној екипи, на најбољи начин спојила је младост и искуство. Аливодић и Гаћиновић, чија ми се игра одувек допадала, представљају њихове велике адуте, међутим… Квалитет имамо и ми! Сигуран сам да можемо до позитивног резултата. Доћи ћу, да саиграче бодрим са трибина – поручио је Бабовић.

Изворни чланак: http://zurnal.rs/fudbal/jelen-super-liga/7857/babovic-stalno-me-fauliraju-a-kartoni-se-retko-vade

Оставите коментар