Babović za Žurnal: Stalno me fauliraju, a kartoni se retko vade

FOTO: V. Marković. Hirurški preciznim udarcem levicom sa kraja poluvremena, četvrtim golom u sezoni koju je načeo sa zakašnjenjem, Stefan Babović, vezista Voždovca, minulog vikenda samo je potvrdio da Zmajevi nisu isti sa i bez njegove vatre.

Ožario je goste iz Jagodine (1:0), ali je istom prilikom i „pocrveneo”!

U 77. minutu, podsetimo, direktnom isključenju prethodila je neprimerena opaska sudiji Petru Piperu, a pre odlaska sa terena ekspresna reakcija, pritrčavanje deliocu pravde, unošenje u lice…

Da neće biti i strogo zabranjenog kontakta, postalo je jasno tek kada je Miloš Pavlović, defanzivni vezista Voždovca, prišao i odgurnuo Babovića na „sigurnu” razdaljinu.

– Jesam temperamentan, ali do kontakta sa arbitrom svakako ne bi došlo. To mi ni u jednom trenutku nije bila namera. Pod stalnim sam pritiskom i velikim brojem faulova, a žuti kartoni se retko vade iz džepova, pa mi nije bilo svejedno kada sam crveni dobio zbog te opaske. Smatrao sam da je prekršaj trebalo da bude sviran i bez signalizacije pomoćnika, pa je usledila i reakcija kakvu ne opravdavam… Razgovarao sam sa sudijom Piperom o tome i posle meča, razumem da se sa velikim pritiscima nose i sudije. Cenim ga, uostalom, kao dobrog u svom poslu – navodi Babović.

Problem je, međutim, što će Babović morati da „preskoči” (barem) naredno gostovanje u Novom Sadu.

– Žao mi je zbog toga. Prijao mi je svaki put kada sam igrao na „Karađorđu”, igralo mi se protiv Vojvodine. Radi se o izuzetnoj ekipi, na najbolji način spojila je mladost i iskustvo. Alivodić i Gaćinović, čija mi se igra oduvek dopadala, predstavljaju njihove velike adute, međutim… Kvalitet imamo i mi! Siguran sam da možemo do pozitivnog rezultata. Doći ću, da saigrače bodrim sa tribina – poručio je Babović.

Izvorni članak: http://zurnal.rs/fudbal/jelen-super-liga/7857/babovic-stalno-me-fauliraju-a-kartoni-se-retko-vade

Ostavite komentar