“ALS Ice Bucket Challenge” на тренингу “Змајева”

И фудбалери Вождовца подржали су глобалну акцију за борбу против амиотрофне латералне склерозе (АЛС). Први “поливени” је нападач Драгољуб Анђелковић.

ALS Ice Bucket Challenge (АЛС изазов ледене кофе) заправо подразумева да неко на вас изручи кофу пуну воде и леда!

Циљ акције је подизање свести о опакој болести.

Све функционише тако што вас пријатељи номинују за изазов, изазов се изведе, сними, а видео се као доказ постави на друштвене мреже. Затим особа која је прихватила изазов номинује нове три које треба да се одлуче за или против. Изазов мора да се испуни у року од 24 сата. У супротном мора да се уплати донација за откривање лека против АЛС-а.

Многе познате личности су се укључиле у целу причу, између осталих и Новак Ђоковић, желећи да видео снимцима на којима им се излива кофа ледене воде на главу подигну свест о тешкој болести! Готово свака од њих је и поред прихватања изазова уплатила донацију.

Погледајте како је то изгледало на тренингу “Змајева” и кога је све Драгољуб изазвао. Биће интересантно видети како ће одговорити “прозвани” саиграчи.

У наставку можете видети како су то урадиле друге познате особе, а у дну чланка и кратко представљање Драгољуба Анђелковића.

Драгољуб Анђелковић у клуб је стигао у овом прелазном року из Слоге Краљево. Рођен је 14.04.1993. и игра на позицији нападача. Висок је 185 центиметара и тежак 83 килограма.

Голове у Првој лиги Србије у дресу Слоге можете погледати у видео снимку испод.

 

Оставите коментар