„ALS Ice Bucket Challenge“ na treningu „Zmajeva“

22/08/2014Uncategorized, VESTI

I fudbaleri Voždovca podržali su globalnu akciju za borbu protiv amiotrofne lateralne skleroze (ALS). Prvi „poliveni“ je napadač Dragoljub Anđelković.

ALS Ice Bucket Challenge (ALS izazov ledene kofe) zapravo podrazumeva da neko na vas izruči kofu punu vode i leda!

Cilj akcije je podizanje svesti o opakoj bolesti.

Sve funkcioniše tako što vas prijatelji nominuju za izazov, izazov se izvede, snimi, a video se kao dokaz postavi na društvene mreže. Zatim osoba koja je prihvatila izazov nominuje nove tri koje treba da se odluče za ili protiv. Izazov mora da se ispuni u roku od 24 sata. U suprotnom mora da se uplati donacija za otkrivanje leka protiv ALS-a.

Mnoge poznate ličnosti su se uključile u celu priču, između ostalih i Novak Đoković, želeći da video snimcima na kojima im se izliva kofa ledene vode na glavu podignu svest o teškoj bolesti! Gotovo svaka od njih je i pored prihvatanja izazova uplatila donaciju.

Pogledajte kako je to izgledalo na treningu „Zmajeva“ i koga je sve Dragoljub izazvao. Biće interesantno videti kako će odgovoriti „prozvani“ saigrači.

U nastavku možete videti kako su to uradile druge poznate osobe, a u dnu članka i kratko predstavljanje Dragoljuba Anđelkovića.

Dragoljub Anđelković u klub je stigao u ovom prelaznom roku iz Sloge Kraljevo. Rođen je 14.04.1993. i igra na poziciji napadača. Visok je 185 centimetara i težak 83 kilograma.

Golove u Prvoj ligi Srbije u dresu Sloge možete pogledati u video snimku ispod.

 

Ostavite komentar