Adam Marušić gost Sportala

26/09/2013Uncategorized, VESTI

Život mu se preko noći preokrenuo. Od tihog i skromnog beogradskog momka, fudbalera Voždovca, postao je „zvezda“.

U njemu su fudbalera videli treneri mlađih kategorija „Zmajeva“ sa Dušanovca, a pre svih Nebojša Tadić, koji ga je trenirao kao omladinca.

Preporučio ga je treneru prvog tima i tako je počela ozbiljna karijera Adama Marušića. Gol na Vračaru dat Zvezdi otvorio je oči i „slepima“ za fudbalske talente.

– Naravno da se radujem tom golu, jer, ispostavilo se, mojim pogotkom savladali smo jedan veliki tim – priča gost SPORTAL.RS Marušić.

– Radujem se svakom golu, bio sam strelac i protiv Vojvodine i Javora, ali savladati čuvara mreže Crvene zvezde posebno je zadovoljstvo. Samo, dok se to nije desilo, nisam bio svestan šta znači slava. Zovu me danima znani i neznani, podržavaju, hrabre. Čestitaju mi čak i navijači Zvezde, moji poznanici. Bio bih neiskren ako bih rekao da mi ova novonastala situacija ne prija.

marusic_gost_sportala

Da ne „poletite“ previše?

– Ma, neću. Znam da je slavu teško steći, ali mnogo lako izgubiti. Učim i na greškama drugih. Živim sportski, radiću još više nego do sada, jer samo pravim profesionalnim odnosom prema fudbalu mogu od njega da očekujem da mi vrati istom merom.

Koja Vam je sledeća želja?

– Voleo bih da dam gol i Partizanu. Iako sam proveo u mlađim kategorijama crno-belih sedam godina i dve u Teleoptiku, bio bih presrećan da se radujem golu i protiv šampiona države. Ja sam sad potpuno posvećen Voždovcu, rođen sam tu pored stadiona i svim srcem sam uz taj klub.

Pokazali ste napadačke karakteristike, iako ste jedno vreme igrali i na poziciji beka?

– Kod trenera Mihajla Ivanovića sam bio desni bek. Ali, treba sve probati, to mi je sad samo iskustvo više. Nenad Lalatović mi je ukazao puno poverenje i nadam se da ću mu se na najbolji način odužiti dobrom igrom i golovima.

Voždovac je iznenada ušao u Super ligu, ali je sve i iznenadio dobrim rezultatima?

– Zaista smo iznenadili i sami sebe. Naš mladi trener veoma je talentovan i za kratko vreme je od ekipe sa mnogo novajlija skockao dobar tim. Verujem da će Voždovac ostati u najvišem rangu.

Hoćete li Vi jednog dana u veći klub?

– Ko ne bi voleo da zaigra za Zvezdu ili Partizan? Ali, ima vremena…

Izvorni članak: http://sportal.rs/news.php?news=110060

Ostavite komentar