Žurnal – Intervju Marko Putinčanin

16/10/2017U MEDIJIMA

Iako je Voždovčane od velikog podviga, brejka u Nišu, u subotu delilo svega nekoliko minuta, Marko Putinčanin, strelac prelepog vodećeg pogotka istakao je da je ponosan zbog boda (1:1)

Deo razloga za ponos Marka Putinčanina posle meča u Nišu, svakako, predstavlja pogodak koji je, nakon što je čuvar mreže izboksovao loptu, postigao lukavim i hitrim poluvolejom, sa 40 metara.

– Namestilo se da je golman lošije intervenisao i izbio loptu baš tamo gde sam se ja nalazio. Plašio sam se samo kako će da odskoči, jer je teren bio loš, ali nisam imao dilema u nameri da je šutnem iz prve. Dobro sam je zahvatio, letela je na pola metra od zemlje, pre nego što je ušla u mrežu – zadovoljno je istakao Putinčanin.

Sjajnom univerzalcu nije drago što je ekipa od sredine poluvremena bila bez Ilije Stolice, šefa struke i Aleksandra Linte, trenera u stručnom štabu. Isključeni su na ime prigovora.

– Bio je to težak trenutak za nas, jer veći deo meča niko nije mogao da stoji pored terena, ali… Smogli smo snage, imali smo jasan cilj! Do poluvremena smo igrali kao i u prethdonom delu meča, a onda se dogovorili kako ćemo dalje. Jesmo nakon vođstva primili gol iz penala, ali sam izuzetno ponosan na sve u klubu. Jer, pre možemo da kažemo da smo izgubili dva boda, nego da smo osvojili jedan! Nismo se borili samo sa igračima Radničkog – kaže Putinčanin .

Dušanovčani su remijem prekinuli negativnu tradiciju, pošto su prethodna četiri duela sa Radničkim izgubili.

– Ovog puta, remi je kao pobeda! – ističe jedan od najvećih aduta Zmajeva.

Interesatan je odgovor na pitanje „zašto su Voždovčani u Nišu ispod očiju naneli crnu boju”.

– Iako je neko tumačio da smo došli ratnički raspoloženi, to nije imalo apsolutno nikakve veze sa igračima ili timom Radničkog. Radilo se o vidu protesta, pošto smo mogli i da očekujemo da ćemo se boriti sa stvarima koje su izvan naših moći… Uspeli smo da prevaziđemo sve, pa čak i pošto mi je u prvom delu igre poništen gol. Tada sam pre šuta primio loptu grudima, a sudija svirao igru rukom?! Prokomentarisao je da u položaju u kojem sam bio, nisam mogao da igram grudima… Mnogo toga nam nije bilo lako da svarimo.

izvor: http://www.zurnal.rs/fudbal/super-liga/54815/vozdovcani-ispod-ociju-naneli-crnu-boju-zbog-protesta-video

Ostavite komentar