ŽURNAL: SMEŠNO JE NE NAVIJATI ZA SRPSKE KLUBOVE

24/08/2017U MEDIJIMA

Da veliki izazovi pred kojima stoje Crvena zvezda i Partizan predstavljaju mnogo više od borbe dva kluba za sopstveni prosperitet, Ilija Stolica, šef struke Voždovca, podvukao je markerom.

– Posle dužeg perioda, konačno imamo šansu da imamo dva kluba u grupnoj fazi Lige Evrope, a svim srcem se nadam da će oba i proći. To bi bila fenomenalna stvar za sve nas u srpskom fudbalu, bez obzira na navijačke opredeljenosti – odmah je istakao Stolica.

Večitima se, rado, posvetio ponaosob.

– Utakmica u Krasnodaru jasno je pokazalo koliko je ruski tim ozbiljan, ali smo videli i da je Zvezda uprkos tome u stanju da se izbori za relativno pozitivan rezultat (2:3). Dati takvoj ekipi dva gola u gostima je jako dobra stvar, a stavila je crveno-bele u poziciju da, uz pomoć navijača, nadigraju kvalitetnog protivnika i ostanu u Evropi.

A, kad je u pitanju bitka bez golova u Humskoj:

– Videli smo utakmicu usmerenu ka taktičkom nadmudrivanju, takmičarsku, bez mnogo atraktivnog fudbala. Konačan ishod obema ekipama doneo je podjednake šanse, s tim što smatram da je Partizan za nijansu kvalitetniji. Može da ostvari pobedu, ili bar postigne taj pogodak, koji mislim da bi ga odveo u grupnu fazu velikog takmičenja.

Podrška za oba srpska velikana, smatra sjajni strateg, ne bi smela da izostane.

– Ne bih da upotrebim grub izraz, ali jasno je da uvek ima i ljudi bez osećaja patriotizma. Za mene je smešno da neko ko je u sportu ne navija za klubove iz svoje zemlje, kada igraju protiv bilo kog inostranog tima i imaju šansu da podignu ugled na nivou cele nacije, za lestvicu.

Benefiti su raznovrsni, a dotiču i one koji su ostali unutar granica, računajući i superligaša sa Dušanovca.

– Pojavljivanje naših klubova na vrhunskoj pozornici, kakva grupna faza Lige Evrope svakako jeste, predstavlja dokaz da naša liga donekle ima kvaliteta, odnosno da je zbog raznih okolnosti neretko potcenjivana. Sve je jasno i iz ugla Voždovca… Ako smo u prethodnim utakmicama mogli da se nosimo i sa Zvezdom (3:2) i sa Partizanom (3:1), evidentno je da su naši istinski dometi i veći od onih koji se postavljaju. Kako za sam klub, tako i za svakog igrača individualno, važno je da prepozna kada je fudbal koji pruža, zapravo, na vrhunskom nivou.

IZVOR: http://www.zurnal.rs/fudbal/srpski-klubovi-u-evropi/52439/ilija-stolica-zeli-uspeh-i-partizanu-i-zvezdi-smesno-da-ne-navijamo-za-srpske-klubove-uvek-ima-ljudi-bez-osecaja-patriotizma

Ostavite komentar