SRBIJA SPORT – PURTIĆEV DEBI U DRESU ZMAJEVA

07/11/2018U MEDIJIMA

PURTIĆEV DEBI U DRESU ZMAJEVA

Biser omladinske škole Voždovca Stefan Purtić je ubeležio prve minute u dresu Zmajeva!

“Dugo sam čekao svoj prvi zvaničan nastup za seniorsku ekipu i bio strpljiv. Verovao sam da kroz dobar i pošten rad mogu zaslužiti poverenje trenera. Radio sam marljivo, davao svoje poslednje atome snage na treninzima, a savete trenera i saigrača upijao, ali i primenjivao u igri.” – u jednom dahu priča Stefan.

Za manje od godinu dana prošao je put od potpisivanja profesionalnog ugovora do izlaska na teren u startnih jedanaest: “Osećaj da budem u startnih jedanaest se ne može iskazati rečima. Za samo par sekundi uvodnih kroz glavu prođu svi oni dani kada je bilo teško, a samo jedna misao me vodi, a to je da odigram maksimalno borbeno i pošteno za sve one koji veruju u mene.” – iskren je Purtić.

“Čast je i privilegija nositi dres Voždovca, ubeležiti prvi seniorski nastup u dresu voljenog kluba ima posebnu draž. Dres Voždovca ima ogromnu težinu. Nosili su ga, ali i sada nose igrači koji su ostavili veliki trag u srpskom fudbalu, a pritom mislim na Miloša Pavlovića, Miloša Mihajlova i Marka Jovanovića. Sva trojica mi svakodnevno pomažu svojim savetima da napredujem. Moj odnos prema dresu se nije promenio još iz dana kada sam došao u klub i kada sam bio dečak, pa sve do sada kada sam postao prvotimac. Volim rad, red i disciplinu, a samo iz toga i može doći uspeh. Ako mene pitate, spreman sam da budem deo tima koji će na duže staze nizati uspehe.” – istakao je mladi Lozničanin, koji je skoro 6 godina u klubu i zna kako klub diše i zna kakav je osećaj nošenja grba Voždovca na grudima.

Nije možda debi bio srećan, ali je Stefan definitivno ostavio pozitivan trag: ” Prava prvenstvena utakmica, borbena, puna pozitivnog naboja, ali i taktičkog nadmudrivanja. Mačvani ne prepuštaju lako bodove kod kuće, to smo znali, ali opšti utisak je da smo rezultatski mogli bolje da prođemo. Međutim, tok utakmice nas je doveo u situaciju da nesrećno primimo gol, ostanemo bez kapitena Mihajlova i da pokušamo u svojim namerama da dođemo do pozitivnog rezultata, ali nismo uspeli u tome.”

Stefana Purtić je sadašnjost i budućnost Zmajeva, sigurno je da će čvrsto držati olovku prilikom ispisivanja novih stranica FK Voždovac, ali i srpskog fudbala: ” Na meni je da nastavim da radim, da se izborim za veću minutažu, ali i da opravdam ukazano poverenje. Sa Voždovcem želim da napredujem i da se sve više radujem. Verujem da smo na dobrom putu, jer igramo sve bolje i bolje. Rezultati će doći vremenom, a prva stepenica je već u subotu u Bačkoj, gde očekujem dobru igru i osvajanje sva tri boda.”

IZVOR: http://www.srbijasport.net/n/45211/purticev-debi-u-dresu-zmajeva

Ostavite komentar