СПОРТСКЕ.НЕТ – Румунски суперлигаш гостује Вождовцу

Румунски суперлигаш гостује Вождовцу

Фудбалери Вождовца у среду играју другу контролну утакмицу у склопу припрема за пролећни део сезоне.

Екипа Милоша Веселиновића већ неко време ради у Београду, а претходне суботе одиграла је и прву контролну утакмицу у склопу припрема за пролећни део сезоне.

„Змајеви“ су били више него убедљиви у дуелу са српсколигашем из Обреновца али их у среду чека много озбиљнији ривал. Пре поласка на централни део припрема у Анталији Вождовац ће одмерити снаге са румунским тимом АСЦ Поли из Темишвара.

Ради се о клубу који се појавио на фудбалској сцени након гашења некадашње Политехнике, клуба који је у сезони 2008/2009 играо против Партизана у 1. колу квалификација за УЕФА Kуп.

Највеће успехе у Европи Политехника је остварила у сезони 2009/10 када је играла групну фазу УЕФА Лиге Европе и освојила пет бодова у групи са Ајаксом, Андерлехтом и Динамом из Загреба.

Након тога су уследили проблеми па је румунски савез два пута одбијао да изда лиценцу Политехници за такмичење у Супер лиги због чега је на крају основан наследник под називом АСЦ Поли Темишвар.

Овај румунски тим тренутно наступа у тамошњој Супер лиги и заузима девето место на табели што значи да ће Вождовац имати одличну проверу пре одласка у Анталију.

Утакмица Вождовац – АСЦ Поли Темишвар биће одиграна у среду, 24. јануара са почетком од 13 часова на терену ТЦ „Стадион“.

ИЗВОР: https://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/rumunski-superligas-gostuje-vozdovcu-327561.html

Оставите коментар