СПОРТСКЕ.НЕТ – После трансфера из снова, ”Змајеви” циљају плеј-оф, нови адут им је бивши Звездин голгетер!

После трансфера из снова, ”Змајеви” циљају плеј-оф, нови адут им је бивши Звездин голгетер!

Фудбалери Вождовца окупили су се данас на свом стадиону и почели припреме за наставак сезоне у Супер лиги Србије, а тренеру Драгану Аничићу одазвало се 23 играча.

Вождовац је први део сезоне завршио на 11. месту са 19 бодова.

“Ово су прве комплетне припреме које ћу одрадити са екипом, јер сам дошао у клуб у јеку сезоне. Планирамо да се боримо за место у плеј-офу, то је оно што овај клуб заслужује.

Играчима сам пожелео добро здравље и пренео жељу да однос према клубу и обавезама дигну на максималан ниво. Са појачањима која планирамо да доведемо променићемо крвну слику екипе и надам се у наставак сезоне ући са новим еланом и високим амбицијама. Вождовац ће опет бити препознатљив клуб по својој игри”, рекао је Аничић на окупљању.

Спортски директор клуба Горан Гркинић казао је да резултати из јесењег дела сезоне “не задовољавају апетите клуба”.

“Једноставно је дошло до природног пада у игри након неколико добрих сезона, али у наредном периоду трудићемо се да се вратимо на место које заслужујемо”, казао је Гркинић.

Он је навео да је много играча напустило Вождовац и да је фокус на довођењу левог бека, задњег везног и крила.

“Већ нас је појачао искусни Предраг Сикимић (у сезони 2016/17 дао 14 голова за Звезду, прим.аут.), са којим ћемо у нападу бити много опаснији. Желео бих да истакнем понос у клубу због позивања Андрије Луковића у А селекцију репрезентације Србије.

Трансфер Филипа Ступаревића, као и трансфери које је претходних година клуб направио говоре о томе да се код нас системски приступа развоју играча и ми већ сада имамо спреман четворогодишњи план функционисања првог тима и омладинског погона”, рекао је Гркинић.

Kапитен екипе Милош Павловић рекао је да је оптимиста пред наставак сезоне.

“Борба за плеј-оф не долази у питање ниједног момента, имамо снаге да се као екипа дигнемо и направимо одличне резултате, у то не сумњам. Имамо све услове за квалитетан рад.

Ово ће бити прве комплетне припреме које ћемо проћи са Аничићем, не сумњам да ћемо направити одличне резултате ако применимо његову филозофију игре. Остављамо иза себе јесењи део шампионата такав какав је био, окрећемо се новим изазовима и нестрпљиво чекамо почетак другог дела сезоне”, рекао је Павловић.

Екипи је прикључено четири играча из омладинског погона, а најмлађи је Драган Стоисављевић који је 2003. годиште.

Вождовац ће на припремама у Турској боравити од 27. јануара до 8. фебруара, током којих ће играти бар четири пријатељске утакмице, против Леха, Сондерјиска, Шонан Белмареа и Поханг Стилерса.

Пролећни део шампионата требало би да почне 16. фебруара, а први ривал Вождовцу биће Напредак из Kрушевца.

ИЗВОР: https://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/posle-transfera-iz-snova-zmajevi-ciljaju-plej-of-novi-adut-im-je-bivsi-zvezdin-golgeter-363455.html

Оставите коментар