SPORTKLUB – Zalet Zmajeva za novu sezonu

12/06/2018U MEDIJIMA

Zalet Zmajeva za novu sezonu

Fudbaleri Voždovca počeli su pripreme za novu sezonu, na čelu sa novim trenerom Brankom Vojinovićem.

Na konferenciji za medije novinarima se prvo obratio generalni direktor kluba Goran Grkinić.

– Kako red nalaže, želim da se zahvalim doskorašnjem čefu stručnog štaba Milošu Veselinoviću na profesionalizmu, na odličnom radu u fudbalskom klub Voždovac. Jedan odličan čovek, sjajan stručnjak i poželeo bih mu puno sreće u nastavku karijere. Što se tiče našeg fudbalskog kluba, poželeo bih dobrodošlicu Branku Vojinoviću. Čovek za kojeg mogu reći da je vojnik Voždovca, da mu je fudbalski klub Voždovac druga kuća. U nekoliko mandata je bio tu i kao igrač i kao trener i kao šef stručnog štaba. Čast nam je i zadovoljstvo što smo se opredelili za Branka, jer je u ovom trenutku najbolje rešenje za fudbalski klub, dobro poznaje kako fudbalski klub funkcioniše i kako mi u fudbalskom klubu razmišljamo i sigurno što je najbitnije, dobro poznaje igrački kadar našeg kluba i neće mu biti potrebno puno vremena za prilagođavanje – rekao je Grkinić.

Generalni direktor se dotakao i ambicija za narednu sezonu.

– Poželeo bih i šefu i svima nama puno sreće na početku sezone, ali i da ponovimo iste rezultate kao i prošle godine. Cilj je plej-of, za sve ostale stvari ćemo se u hodu prilagođavati i videćemo kako će sve to funcionisati.

Novi trener Branko Vojinović apostrofirao je kao glavnu odliku koju želi da usadi u ekipu – ambiciju.

– Ključna reč u mom poimanju ove igre je ambicija. Velika ambicija, donosi odgovornost i disciplinu, a to su preduslovi da bi jedan tim rastao i da bi tim iz tog kvaliteta iznedrio kvalitetne pojedince, koji će raditi za dobrobit kluba. Ovaj se tim neće mnogo promeniti u odnosu na prošlu godinu, imao je jednu izvanrednu sezonu iza sebe, nadam se da ćemo i ove godine to ponoviti, ali i da ćemo otići stepenicu više.

Ekipa je u Beogradu do 27. juna, a u tom periodu 22. juna igraće utakmicu protiv Jambijena. Zatim odlazi u Slovenj Gradec gde će igrati četiri utakmice protiv mađarskog Vaca 29. juna, ukrajinske Poltave 4. jula, tamošnjeg Krška 7. jula i katarskog Al Arabija 9. jula. Na prvi dan priprema došli su Čupić, Knežević, Karadžić, Stojanović, Purtić, Blagojević, Mihajlov, Mirkailo, Pavlović, Petrović, Zlatković, Ćirković, Duronjić, Ješić, Mašović, Gavrić, Stanković, Stuparević, Srećković, Pavićević, Jovanović, Perović, Damjanović, Pavlovski, Milutinović, Maksimović, Avram, ali i kadeti Tešić, Vuković i Đorđević.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a242857-Zalet-Zmajeva-za-novu-sezonu.html

Ostavite komentar