SPORTKLUB: Stolica pred Zvezdu – Nadmudrivanje na terenu i na klupi

15/09/2017U MEDIJIMA

U okviru desetog kola Superlige Srbije Voždovac će u nedelju na Krovu dočekati lidera na tabeli, Crvenu zvezdu.

Crveno-beli na Krov dolaze da „izravnaju“ račune sa kraja prošle sezone kada ih je upravo poraz od Voždovca u samom finišu šampionata koštao titule. U međuvremenu su obe ekipe značajno izmenile sastave, a Voždovac je pokazao da ume da se nosi sa „večitima“.

„Prava najava za ovaj duel je da nas čeka praznik fudbala“, rekao je pred ovaj meč Ilija Stolica, šef stručnog štaba Voždovca.

„Imaćemo vrhunskog protivnika, u šta smo se uverili nakon njihovih igara u dosasašnjem delu prvenstva, ali i na evropskoj sceni i očekujemo pravu fudbalsku predstavu. Radujemo se tome. Igrači su i raspoloženi i spremni“, dodao je Stolica.

Obe ekipe su u dobroj formi, i, kako je u sredu igrano vanredno kolo, ne može se reći da Voždovac ima prednost jer odmorniji ulazi u duel sa Crvenom zvezdom koja je u četvrtak započela sezonu u Ligi Evrope.

„I mi smo imali utakmicu u sredu, jedno evropsko gostovanje za nas jer ekipa Napretka i grad Kruševac takođe pretenduju na izlazak u Evropu. Imali smo tešku utakmicu i teško gostovanje, ali verujem da ćemo i mi i gosti naći snage i volje i da u nedelju prikažemo publici pravi fudbal“, ocenio je Stolica koji kaže da očekuje borbu na „svim frontovima“.

POVEZANO
Savić: Da im se revanširamo za prošlu sezonu
„Pored nadmudrivanja igrača na terenu, očekuje nas i taktičko nadmudrivanje dva stručna štaba. Sa druge strane je vrhunski stručni štab, svideo mi se njihov način igre, pristup i disciplina koju imaju u igri. Znaćemo i mi na koji način treba da odgovorimo na terenu. Uz to što želimo da se nadigravamo, mi u svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo a tako će biti i ovog puta“, zaključio je šef struke Zmajeva.

Meč će kao glavni sudija voditi Bojan Nikolić o čijem se suđenju prethodne sezone mnogo pričalo, a Stolica je imao „spremen“ odgovor i na pitanje o suđenju.

„Niti klub niti ja se ne bavimo suđenjem. O toj temi ne želimo da razmišljamo. Ja bih voleo da se o tim stvarima mnogo manje piše u srpskom fudbalu. Ja imam puno poverenje u sudijsku komisiju, oni uvek imaju svoje razloge kada biraju sudije. Verujem da su svi ti razlozi za dobrobit srpskog fudbala. Bilo bi šteta da suđenje uvek bude tema o kojoj ćemo pričati, naročito posle utakmice. Pre utakmice, možemo da spomenemo, ali posle utakmice ne bih voleo da spominjemo suđenje jer ćemo imati dve vrhunske ekipe na terenu. Sudije treba da budu samo u službi svih nas, u službi igre i potpuno u drugom planu. Vraćajući se na te teme, svi imamo neke istorijate, dobre ili loše. Ja ne bih voleo da to bude tema i moram da imam puno poverenje u sudije, kako u nedelju tako i u svim narednim utakmicama“, rekao je Stolica.

Meč Voždovac – Crvena zvezda igra se u nedelju sa početkom u 17 časova.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a204245-Stolica-pred-Zvezdu-Nadmudrivanje-na-terenu-i-na-klupi.html

Ostavite komentar