СПОРТКЛУБ: Столица пред Звезду – Надмудривање на терену и на клупи

У оквиру десетог кола Суперлиге Србије Вождовац ће у недељу на Крову дочекати лидера на табели, Црвену звезду.

Црвено-бели на Кров долазе да „изравнају“ рачуне са краја прошле сезоне када их је управо пораз од Вождовца у самом финишу шампионата коштао титуле. У међувремену су обе екипе значајно измениле саставе, а Вождовац је показао да уме да се носи са „вечитима“.

„Права најава за овај дуел је да нас чека празник фудбала“, рекао је пред овај меч Илија Столица, шеф стручног штаба Вождовца.

„Имаћемо врхунског противника, у шта смо се уверили након њихових игара у досасашњем делу првенства, али и на европској сцени и очекујемо праву фудбалску представу. Радујемо се томе. Играчи су и расположени и спремни“, додао је Столица.

Обе екипе су у доброј форми, и, како је у среду играно ванредно коло, не може се рећи да Вождовац има предност јер одморнији улази у дуел са Црвеном звездом која је у четвртак започела сезону у Лиги Европе.

„И ми смо имали утакмицу у среду, једно европско гостовање за нас јер екипа Напретка и град Крушевац такође претендују на излазак у Европу. Имали смо тешку утакмицу и тешко гостовање, али верујем да ћемо и ми и гости наћи снаге и воље и да у недељу прикажемо публици прави фудбал“, оценио је Столица који каже да очекује борбу на „свим фронтовима“.

ПОВЕЗАНО
Савић: Да им се реванширамо за прошлу сезону
„Поред надмудривања играча на терену, очекује нас и тактичко надмудривање два стручна штаба. Са друге стране је врхунски стручни штаб, свидео ми се њихов начин игре, приступ и дисциплина коју имају у игри. Знаћемо и ми на који начин треба да одговоримо на терену. Уз то што желимо да се надигравамо, ми у сваки меч улазимо са жељом да победимо а тако ће бити и овог пута“, закључио је шеф струке Змајева.

Меч ће као главни судија водити Бојан Николић о чијем се суђењу претходне сезоне много причало, а Столица је имао „спремен“ одговор и на питање о суђењу.

„Нити клуб нити ја се не бавимо суђењем. О тој теми не желимо да размишљамо. Ја бих волео да се о тим стварима много мање пише у српском фудбалу. Ја имам пуно поверење у судијску комисију, они увек имају своје разлоге када бирају судије. Верујем да су сви ти разлози за добробит српског фудбала. Било би штета да суђење увек буде тема о којој ћемо причати, нарочито после утакмице. Пре утакмице, можемо да споменемо, али после утакмице не бих волео да спомињемо суђење јер ћемо имати две врхунске екипе на терену. Судије треба да буду само у служби свих нас, у служби игре и потпуно у другом плану. Враћајући се на те теме, сви имамо неке историјате, добре или лоше. Ја не бих волео да то буде тема и морам да имам пуно поверење у судије, како у недељу тако и у свим наредним утакмицама“, рекао је Столица.

Меч Вождовац – Црвена звезда игра се у недељу са почетком у 17 часова.

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a204245-Stolica-pred-Zvezdu-Nadmudrivanje-na-terenu-i-na-klupi.html

Оставите коментар