SPORTKLUB: Stolica: Odlično sa Orenburgom, Spartak prava provera

29/06/2017U MEDIJIMA

Stolica: Odlično sa Orenburgom, Spartak prava provera

Trener Voždovca Ilija Stolica bio je zadovoljan igrom koju su njegovi fudbaleri pokazali u duelu sa Orenburgom i naglasio da je to dobra osnova za predstojeće pripreme u Sloveniji.

„Zmajevi“ su pobedili ruski Orenburg sa 3:0 a na terenu u Kući fudbala u Staroj Pazovi Ilija Stolica je gostima iz Rusije na megdan izveo znatno izenjen i podmlađen tim. Voždovac u četvrtak putuje na drugi deo priprema u Slovenj Gradec.

„Uradili smo sve što je planirano za prvi deo priprema. U dogovoru sa klubom i strategijom kluba, ekipa jeste podmlađena, ali sačuvan je kostur tima, sagrađen od starijih igrača. Pohvale idu na račun mlađih momaka, koji su se lepo uklopili i prilagodili načinu rada u seniorskom pogonu. Utakmica sa ruskom ekipom je bila veoma ozbiljna provera za nas. To je sjajan sastav koji predvodi legendarni Timur Kecbaja. Ruski tim je u završnoj fazi priprema, a mi u početnoj i treba takođe uzeti u obzir da smo u jednom trenutku imali osam omladinaca na terenu. Pohvale idu na račun mlađih momaka, koji su se lepo uklopili i prilagodili načinu rada seniorske ekipe“, izjavio je Ilija Stolica.

Ekipa Voždavca sledeću proveru imaće sa šampionom Rusije Spartakom iz Moskve, učesnikom Lige šampiona.

„Zahtevali smo jake protivnike. Utakmica sa Spartakom iz Moskve je odlična provera za sve i za klub i za igrače. Želimo da se izmerimo sa prvakom Rusije i učesnikom najjačeg evropskog takmičenja. Međutim, to je još jedna od utakmica u nizu, a i ostali protivnici su veoma jaki. Pripreme, a i same utakmice će nam pomoći da podignemo nivo igre na viši stupanj“, zaključio je Stolica.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a176687-Stolica-Odlicno-sa-Orenburgom-Spartak-prava-provera.html

Ostavite komentar