СПОРТКЛУБ: СТОЛИЦА – ДА ШТО ПРЕ ПРИМЕНИМО ЛЕКЦИЈЕ КОЈЕ СМО НАУЧИЛИ

Репрезентативну паузу сви клубови користе да анализирају мечеве који су јој претходили и да се на најбољи начин припреме за оно што следи, па се по томе не разликује ни Фудбалски клуб Вождовац.

Вождовац је пред паузу одиграо меч са Партизаном у коме су доживели пораз (4:0), али далеко од тога да је тим Илије Столице разочарао на стадиону ЈНА. Ипак, Столица сматра да Вождовац није био свом нивоу, али да из тог пораза може да извуче и нешто позитивно.

„Јасно је да је иза нас утакмица у којој нисмо резултатски добро прошли, јер су очекивања била већа након игара које смо пружали и резултата које смо постизали. Нисмо одиграли на нивоу на коме смо играли“, мишљење је шефа стручног штаба Вождовца Илије Столице.

„Стигли смо до лекција које морамо да научимо и да их, што је још битније, што пре применимо. Слажем се да свако има право на слаб дан, а гледајући какав је приступ раду и тренинзима то је управо било то – слаб дан“, каже Столица.

„После утакмице, играчи су имали довољно времена да одморе и проведу време са породицама и да се након тога врате тренинзима. Почели смо са припремама за наставак првенствене трке. Подигли смо квалитет тренинга јер нас очекује напоран посао и када је у питању интензитет тренинга, али и када се ради о борби за бодове. Приближава нам се и Куп такмичење и нови дерби са Партизаном. Самим тим, у завршницу сезоне улазимо са већом концентрацијом и за улазак у плеј оф зависимо само од својих резултата, а то је свакако најбитније“, поручио је Столица.

Тренер Вождовца је са посебним поносом похвалио игре репрезентативаца.

„Морам да истакнем и наше репрезентативце – Филиповић је са младом репрезентацијом, Благојевић бије битку за одлазак не Европско првенство са омладинском селекцијом, а Ступаревић је са кадетском репрезентацијом обезбедио пласман на завршницу такмичења на старом континенту. Феноменалан је успех остварен и ми као клуб смо поносни на играче који играју за репрезентацију Србије“, истакао је Столица.

Када се шампионат настави, први наредни изазов за Вождовац биће меч са Војводином.

„Партизан је прошао, али ми гледамо даље. Приступ против црнобелих нам је био исти као и против сваког другог противника јер смо желели да одиграмо утакмицу као и било коју другу. Међутим, Партизан је показао да је са разлогом једна од најбољих екипа у земљи и казнили су сваку нашу грешку“, осврнуо се на претходни меч Александар Филиповић кога поред обавеза у клубу очекују и репрезентативни мечеви против Шведсеке и Словачке које ће младој селекцији Србије бити провере пред Европско првенство које се од 16. до 30. јуна одржава у Пољској.

„Војводина је једна организована екипа која има веома добре поједнице. Морамо да играмо на виском нивоу, а имамо и преднсот домаћег терена. У борби за плеј оф свакако су нам потребни и бодови из тог меча“, поручио је Филиповић.

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a147060-Stolica-Da-sto-pre-primenimo-lekcije-koje-smo-naucili.html

Оставите коментар