SPORTKLUB: STOLICA – DA ŠTO PRE PRIMENIMO LEKCIJE KOJE SMO NAUČILI

24/03/2017U MEDIJIMA

Reprezentativnu pauzu svi klubovi koriste da analiziraju mečeve koji su joj prethodili i da se na najbolji način pripreme za ono što sledi, pa se po tome ne razlikuje ni Fudbalski klub Voždovac.

Voždovac je pred pauzu odigrao meč sa Partizanom u kome su doživeli poraz (4:0), ali daleko od toga da je tim Ilije Stolice razočarao na stadionu JNA. Ipak, Stolica smatra da Voždovac nije bio svom nivou, ali da iz tog poraza može da izvuče i nešto pozitivno.

„Jasno je da je iza nas utakmica u kojoj nismo rezultatski dobro prošli, jer su očekivanja bila veća nakon igara koje smo pružali i rezultata koje smo postizali. Nismo odigrali na nivou na kome smo igrali“, mišljenje je šefa stručnog štaba Voždovca Ilije Stolice.

„Stigli smo do lekcija koje moramo da naučimo i da ih, što je još bitnije, što pre primenimo. Slažem se da svako ima pravo na slab dan, a gledajući kakav je pristup radu i treninzima to je upravo bilo to – slab dan“, kaže Stolica.

„Posle utakmice, igrači su imali dovoljno vremena da odmore i provedu vreme sa porodicama i da se nakon toga vrate treninzima. Počeli smo sa pripremama za nastavak prvenstvene trke. Podigli smo kvalitet treninga jer nas očekuje naporan posao i kada je u pitanju intenzitet treninga, ali i kada se radi o borbi za bodove. Približava nam se i Kup takmičenje i novi derbi sa Partizanom. Samim tim, u završnicu sezone ulazimo sa većom koncentracijom i za ulazak u plej of zavisimo samo od svojih rezultata, a to je svakako najbitnije“, poručio je Stolica.

Trener Voždovca je sa posebnim ponosom pohvalio igre reprezentativaca.

„Moram da istaknem i naše reprezentativce – Filipović je sa mladom reprezentacijom, Blagojević bije bitku za odlazak ne Evropsko prvenstvo sa omladinskom selekcijom, a Stuparević je sa kadetskom reprezentacijom obezbedio plasman na završnicu takmičenja na starom kontinentu. Fenomenalan je uspeh ostvaren i mi kao klub smo ponosni na igrače koji igraju za reprezentaciju Srbije“, istakao je Stolica.

Kada se šampionat nastavi, prvi naredni izazov za Voždovac biće meč sa Vojvodinom.

„Partizan je prošao, ali mi gledamo dalje. Pristup protiv crnobelih nam je bio isti kao i protiv svakog drugog protivnika jer smo želeli da odigramo utakmicu kao i bilo koju drugu. Međutim, Partizan je pokazao da je sa razlogom jedna od najboljih ekipa u zemlji i kaznili su svaku našu grešku“, osvrnuo se na prethodni meč Aleksandar Filipović koga pored obaveza u klubu očekuju i reprezentativni mečevi protiv Švedseke i Slovačke koje će mladoj selekciji Srbije biti provere pred Evropsko prvenstvo koje se od 16. do 30. juna održava u Poljskoj.

„Vojvodina je jedna organizovana ekipa koja ima veoma dobre pojednice. Moramo da igramo na viskom nivou, a imamo i prednsot domaćeg terena. U borbi za plej of svakako su nam potrebni i bodovi iz tog meča“, poručio je Filipović.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a147060-Stolica-Da-sto-pre-primenimo-lekcije-koje-smo-naucili.html

Ostavite komentar