СПОРТКЛУБ: ИГРАЊЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА – ПОСЕБНО ИСКУСТВО

Немања Николић вратио се у српски фудбал као појачање Вождовца, последњих дана зимског прелазног рока.

Рођењем Ваљевац, Николић је каријеру градио од младог тима Црвене звезде, преко Спартка, првог тима са стадиона Рајко Митић до ОФК Београда, где је и одиграо највећи број утакмица у Србији и наметнуо се као неко кога желе и клубови из иностранства.

Повратак у Србију уследио је након три године проведене у иностранству што је довољна дистанца да се направи поређење фудбала у Србији из тог времена и онога што Суперлига сада нуди љубитељима фудбала.

Гледано са стране, ново прилагођавање на Суперлигу Николићу не пада тешко. Гол и две асистенције су сасвим добар подсетник ко је и шта уме са лоптом и колико значи екипи за коју игра.

Николић је из ОФК Београда отишао у Динамо из Минска, одакле га је пут након 73 одигране утакмице на којима је постигао девет голова одвео у БАТЕ Борисов који му је у посебном сећању због играња у Лиги шампиона. Након тога, каријеру је наставио у Хапоелу из Тел Авива који, опет, носи посебне успомене.

Паралелу је, каже Николић, могуће повући између фудбала у Србији, са једне, и Украјине, Белорусије и Израела са друге стране.

Вождовац од почетка пролећног дела сезоне иде озбиљним корацима ка зацртаном циљу. Три везане победе довеле су их тамо где желе да буду – међу осам првопласираних екипа на табели Суперлиге што их, тренутно, води у доигравање за шампиона.

Следећи корак је меч са Партизаном.Последњи мечеви које је играо против црнобелих су они у којима је носио дрес БАТЕ Борисова када је са тадашњим тимом елиминисао Партизан из квалификација за Лигу шампиона.

Меч на стадиону ЈНА заказан је за суботу у 17 часова.

Извор: Спорт клуб

Оставите коментар