SPORT KLUB: Stuparević – sledeći korak – Evropa

26/05/2017U MEDIJIMA

Napadač Voždovca Filip Stuparević istakao je zadovoljan sezonom iza sebe jer je njegov tim ispunio sve planirane ciljeve.

„Borili smo se za određene ciljeve i došli do njih. Takođe, želeo bih da se zahvalim klubu na ukazanom poverenju, vreme je ispred mene i potrudiću se da im vratim na najbolji mogući način – dobrim igrama i golovima“, rekao je Stuparević.

Stuparević je u Voždovac došao iz Rada prošlog leta, kao član kadetske postave i nacionalne U16 selekcije Srbije.

Za prvi tim je Voždovca debitovao je u julu prošle godine sa samo 15 godina, pa je tako postao najmlađi igrač u istoriji Super lige Srbije.

On je u 88. minutu zamenio Slavišu Radovića na meču sa subotičkim Spartakom, ali pošto njegov nastup nije bio pravovremeno prijavljen, Voždovac je izgubio službenim rezultatom.

„Golovi dolaze po zasluzi, ali su deo kolektiva i svi imamo udela u uspehu koji postižemo. Hvala i omladincima, generacija je sjajna. Borili smo se da budemo u vrhu najboljeg društva i prezentovali smo klub na najbolji mogući način. Voždovac ima svetlu budućnost“, dodao je Stuparević.

Golovi Stuparevića odveli su reprezentaciju Srbije na završni turnir Evropskog prvenstva, a za nacionalni tim ove godine je postigao sedam golova.

„Došli smo do finalne predstave, generacija je odlična, ali je ostao žal što nismo izborili plasman u četvrtfinale. Nedostajalo je i malo sreće. Mislim da bismo daleko dogurali“, rekao je mladi napadač.

Voždovac je sezonu završio na sedmoj poziciji sa 27 bodova, a „Zmajevi“ su verovatno najbolje izdanje prikazali na meču protiv Crvene zvezde početkom maja kada su na domaćem terenu trijumfovali (3:2) i tako crveno-belima zakomplikovali put do titule.

„Očekivanja u narednoj sezoni su velika. Igraćemo sa željom da napravimo još veći uspeh. Voždovac vidim u ‘gornjem domu’, a na nama igračima je da se potrudimo da u tome uspemo. Ta naša nova želja je izlazak u Evropu jer klub kakav je Voždovac to i zaslužuje“, zaključio je napadač „Zmajeva“.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a153387-Stuparevic-Sledeci-korak-Evropa.html

Ostavite komentar