СПОРТ КЛУБ: Ступаревић – следећи корак – Европа

Нападач Вождовца Филип Ступаревић истакао је задовољан сезоном иза себе јер је његов тим испунио све планиране циљеве.

“Борили смо се за одређене циљеве и дошли до њих. Такође, желео бих да се захвалим клубу на указаном поверењу, време је испред мене и потрудићу се да им вратим на најбољи могући начин – добрим играма и головима”, рекао је Ступаревић.

Ступаревић је у Вождовац дошао из Рада прошлог лета, као члан кадетске поставе и националне У16 селекције Србије.

За први тим је Вождовца дебитовао је у јулу прошле године са само 15 година, па је тако постао најмлађи играч у историји Супер лиге Србије.

Он је у 88. минуту заменио Славишу Радовића на мечу са суботичким Спартаком, али пошто његов наступ није био правовремено пријављен, Вождовац је изгубио службеним резултатом.

“Голови долазе по заслузи, али су део колектива и сви имамо удела у успеху који постижемо. Хвала и омладинцима, генерација је сјајна. Борили смо се да будемо у врху најбољег друштва и презентовали смо клуб на најбољи могући начин. Вождовац има светлу будућност”, додао је Ступаревић.

Голови Ступаревића одвели су репрезентацију Србије на завршни турнир Европског првенства, а за национални тим ове године је постигао седам голова.

“Дошли смо до финалне представе, генерација је одлична, али је остао жал што нисмо изборили пласман у четвртфинале. Недостајало је и мало среће. Мислим да бисмо далеко догурали”, рекао је млади нападач.

Вождовац је сезону завршио на седмој позицији са 27 бодова, а “Змајеви” су вероватно најбоље издање приказали на мечу против Црвене звезде почетком маја када су на домаћем терену тријумфовали (3:2) и тако црвено-белима закомпликовали пут до титуле.

“Очекивања у наредној сезони су велика. Играћемо са жељом да направимо још већи успех. Вождовац видим у ‘горњем дому’, а на нама играчима је да се потрудимо да у томе успемо. Та наша нова жеља је излазак у Европу јер клуб какав је Вождовац то и заслужује”, закључио је нападач “Змајева”.

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a153387-Stuparevic-Sledeci-korak-Evropa.html

Оставите коментар