СПОРТ КЛУБ: Столица: Да сезону завршимо на прави начин

У последњем колу фудбалског шампионата Србије, Вождовац ће у госте Напретку, а на Kрову су се новинарима пред пут у Kрушевац обратили тренер Илија Столица и капитен Милош Павловић.

“Оно што можемо да кажемо пред последњу утакмицу у сезони јесте да пред собом имамо противника који је, слично као и ми, гајио амбиције везано за евентуални излазак у Европу, то је клуб који је организован на врхунском нивоу, за мене један од светлих примера не само у овом нашем првенству, већ и по фудбалској филозофији, игри и организацији и, оно што је мени много важно, по приступу самој игри. Мислим да ће у недељу на терену се сусрести два тима који су светли примери у српском фудбалу тако да бих волео да видим испуњене трибине у Kрушевцу, јер је познато каква фудбалска атмосфера зна да буде у Kрушевцу. Из тог разлога се унаоред радујем сусрету, квалитетној фудбалској представи и наравно сусрету два клуба који су фудбалски пријатељи и који завршавају сезону без обзира да ли су њихове и наше амбиције остварене, оно што је важно је да се сезона заврши на прави начин уз амбијент какав заслужују и један и други клуб”, рекао је Илија Столица.

Резултатски, меч ни једној екипи не значи много, али то не значи да ово није такмичарски меч.

“Нећемо дозволити да ово буде меч ревијалног карактера. Не само зато што смо ми овде, пре свега, професионалци већ и свака утакмица на овом нивоу, у плеј офу, са овим квалитетом екипа има вишеструки значај за све нас. Kвалитетан противник нам омогућава да видимо где су наше тренуитне позиције, који нам је потенцијал и где су нам границе. Исто тако, мислим да може да послужи да, наравно, проверимо играче који нису имали неку велику минутажу током ове полусезоне. Такође, може да нам послужи да направимо добар, квалитетен темељ за наредну сезону. Ми смо и раније правили ротације. Оно што је сигурмо је да ћемо имати ротација. Има играча који су изнели велики терет и гледаћемо да њих у некој мањој мери користимо и да сезону, што је за наст такође веома важно, приведемо крају на најбољи могући начин и да покушамо да остваримо победу у последњој утакмици у сезони”, објаснио је Столица.

И капитен Змајева очекује занимљиву фудбалску предсаву у Kрушевцу.

“Сложио бих се са шефом да нас очекује једна занимљива утакмица која неће имати неки велики резултатски значај за Вождовац јер не можемо ни доле ни горе, али као што је и шеф рекао, састају се две екипе које гаје сличан стил игре. Такође бих позвао и навијаче да дођу, мислим да ће то бити једна лепа фудбалска представа и надам се да ћемо сезону успети да завршимо победом у Kрушевцу”, кратко је, као и обично, прокоментарисао Павловић меч који је пред његовим тимом.

Напредак и Вождовац сезону затварају у недељу, а дуел почиње у 18:30.

ИЗВОР: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a152604-Stolica-Da-sezonu-zavrsimo-na-pravi-nacin.html

Оставите коментар