SPORT KLUB: Stolica: Da sezonu završimo na pravi način

19/05/2017U MEDIJIMA

U poslednjem kolu fudbalskog šampionata Srbije, Voždovac će u goste Napretku, a na Krovu su se novinarima pred put u Kruševac obratili trener Ilija Stolica i kapiten Miloš Pavlović.

„Ono što možemo da kažemo pred poslednju utakmicu u sezoni jeste da pred sobom imamo protivnika koji je, slično kao i mi, gajio ambicije vezano za eventualni izlazak u Evropu, to je klub koji je organizovan na vrhunskom nivou, za mene jedan od svetlih primera ne samo u ovom našem prvenstvu, već i po fudbalskoj filozofiji, igri i organizaciji i, ono što je meni mnogo važno, po pristupu samoj igri. Mislim da će u nedelju na terenu se susresti dva tima koji su svetli primeri u srpskom fudbalu tako da bih voleo da vidim ispunjene tribine u Kruševcu, jer je poznato kakva fudbalska atmosfera zna da bude u Kruševcu. Iz tog razloga se unaored radujem susretu, kvalitetnoj fudbalskoj predstavi i naravno susretu dva kluba koji su fudbalski prijatelji i koji završavaju sezonu bez obzira da li su njihove i naše ambicije ostvarene, ono što je važno je da se sezona završi na pravi način uz ambijent kakav zaslužuju i jedan i drugi klub“, rekao je Ilija Stolica.

Rezultatski, meč ni jednoj ekipi ne znači mnogo, ali to ne znači da ovo nije takmičarski meč.

„Nećemo dozvoliti da ovo bude meč revijalnog karaktera. Ne samo zato što smo mi ovde, pre svega, profesionalci već i svaka utakmica na ovom nivou, u plej ofu, sa ovim kvalitetom ekipa ima višestruki značaj za sve nas. Kvalitetan protivnik nam omogućava da vidimo gde su naše trenuitne pozicije, koji nam je potencijal i gde su nam granice. Isto tako, mislim da može da posluži da, naravno, proverimo igrače koji nisu imali neku veliku minutažu tokom ove polusezone. Takođe, može da nam posluži da napravimo dobar, kvaliteten temelj za narednu sezonu. Mi smo i ranije pravili rotacije. Ono što je sigurmo je da ćemo imati rotacija. Ima igrača koji su izneli veliki teret i gledaćemo da njih u nekoj manjoj meri koristimo i da sezonu, što je za nast takođe veoma važno, privedemo kraju na najbolji mogući način i da pokušamo da ostvarimo pobedu u poslednjoj utakmici u sezoni“, objasnio je Stolica.

I kapiten Zmajeva očekuje zanimljivu fudbalsku predsavu u Kruševcu.

„Složio bih se sa šefom da nas očekuje jedna zanimljiva utakmica koja neće imati neki veliki rezultatski značaj za Voždovac jer ne možemo ni dole ni gore, ali kao što je i šef rekao, sastaju se dve ekipe koje gaje sličan stil igre. Takođe bih pozvao i navijače da dođu, mislim da će to biti jedna lepa fudbalska predstava i nadam se da ćemo sezonu uspeti da završimo pobedom u Kruševcu“, kratko je, kao i obično, prokomentarisao Pavlović meč koji je pred njegovim timom.

Napredak i Voždovac sezonu zatvaraju u nedelju, a duel počinje u 18:30.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a152604-Stolica-Da-sezonu-zavrsimo-na-pravi-nacin.html

Ostavite komentar