SPORT KLUB: Damjanović: Vaspitanje i ponašanje važnije od fudbala

22/06/2017U MEDIJIMA

Direktor omladinske škole Voždovca Jovan Damjanović sumirao je proteklu godinu u kojoj je prenosio znanje na mlade fudbalere beogradske ekipe.

„Najvažnija stvar za mene kao direktora je ponašanje, te vaspitanje dece, ispred rezultata i fudbalskog razvoja. Akcenat je na vaspitanju u sportskom duhu i poštovanju dece prema kolegama, trenerima, samoj igri, tek posle dolazi fudbalski razvoj, ali sam rezultat“, rekao je Damjanović.

Direktor mlađih kategorija Voždovca ističe da je godina bila uspešna, a da je rad sa decom velika obaveza.

„Posebna je privilegija i velika odgovornost, mada i obaveza raditi sa decom. Ipak, u godini iza nas, omladinci su u bili izuzetno rezultatski uspešni, pokazali su ofanzivnu i dopadljivu igru, a opet sa druge strane i primili su najmanje golova u ligi. Iz te selekcije izašli su igrači koji su se svojim igrama preporučili šefu stručnog štaba prvog tima“, dodao je Damjanović i dodao:

„Stuparević, Blagojević, Damjanović, Purtić, Vidaković, Račić, Bigović, Mandić, predstavljali su omladince, a sad ih možemo videti na treninzima prvog tima. Sama ta činjenica, dovoljno govori o dobroj saradnji stručnog štaba prvog tima i omladinske škole“.

Sajan uspeh ostvarili su i kadeti Voždovca.

„Kadeti predvođeni Predragom Ranđelovićem su napravili istorijski uspeh i plasirali se u kadetsku ligu Srbije. Ono što me takođe raduje je način na koji su igrali i kako su se ponašali i na terenu i van njega. Ovom prilikom ponovo čestitam momcima i treneru na ostvarenom uspehu, učinili su nas sve u klubu veoma ponosnim. Uradili su veliku stvar za klub”

Damjanović je naglasio i da ulaganje u edukaciju uvek donosi uspeh.

„Postoji ideja, ali i plan edukacije trenera naše omladinske škole. Organizovali smo predavanja za trenere u okviru škole, a predavači su do sada bili Ilija Stolica šef stručnog štaba Voždovca, profesor doktor Marko Stojanović jedan od najistaknutijih ljudi u oblasti fizičke pripreme, te Nebojša Miličić trener u mlađim kategorijama Reala i Atletika, a to će nam biti praksa i u budućnosti“

Damjanović je igračkim iskustvom koje je stekao širom planete (Rid, Paderborn, Minsk, Brest, Hunan), svakako je imao prilike da vidi modele rada u raznim zemljama i klubovima, vrlo dobro zna u kom smeru ide omladinska škola Voždovca.

„Saradnja sa osnovnim školama, je nastavak promocije škole FK Voždovac i akcenat promocije zdravog razvoja, ali i uspeha same omladinske škole FK Voždovac“, zaključio je Damjanović.

IZVOR: http://sportklub.rs/Fudbal/Srbija-Super-liga/a175980-Damjanovic-Vaspitanje-i-ponasanje-vaznije-od-fudbala.html

Ostavite komentar